PRIEŠISTORĖ
Negaliu patikėti, bet ištvėriau neparagavus gerą mėnesį! Bet pasitaikė labai graži proga ir "apsiserbentinom" dvigubai - garbingai ragautas šitas likeriukas ir skaniai naikintas tortas "Juodasis serbentas". Su abiem labai pasisekė. Apie tortą jau pasakojau praeitame įraše, o serbentų likeris - nuostabiai skanus, pranoko visus lūkesčius. Neturėjau degtinės, pyliau "Starką", nieko gero nesitikėjau. Bet kaip skaniai ir maloniai geriasi... Ačiū Aguonėlei už receptą. Būtinai dar darysiu.
RECEPTAS
- 500 g juodųjų serbentų;
- 400 g rudojo stambiakristalio cukraus ("DanSukker" tik radau);
- 2 cm imbiero (supjaustyti riekelėmis);
- 700 ml degtinės (naudojau "Starką"; nors ir brendį daug kur siūlo).
Viską supilti į 2 l stiklainį ir laikyti tamsioje vėsioje vietoje bent 2 savaites karts nuo karto pakratant. Nukošti ir ragauti. Skanaus!
REZULTATAS
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą