2013-08-31

Aštri pomidorų ir paprikų salsa

PRIEŠISTORĖ

Dar vienas recepčiukas iš "Metai Beatos virtuvėje" knygos (turiu aš ir daugiau receptų knygų, turiu :) tiesiog jos ne tokios patikimos ir artimos paprastų lietuvių dūšiai :)). Labai skanu - keptos paprikos ir česnakas duoda savo. Toks ir padažas, ir pagardas. Ir į sriubas, ir ant tortilijų traškučių, ir į troškinius, ir į makaronus, ir ant picos, ir prie mėsos, žodžiu, labai lietuviams tinkantis :)

RECEPTAS (man gavosi 560 ml stiklainis)
  • 400 g pomidorų (galima gamintis ir žiemą - tada imti 1 skardinę konservuotų luptų pomidorų);
  • 1 paprika;
  • 1 čili pipiras;
  • 1 česnakas;
  • 1 svogūnas;
  • aliejaus;
  • 100 ml vandens;
  • 3 v. š. raudonojo vyno acto;
  • 1 nubrauktas v. š. cukraus;
  • druskos.
Pomidorus užpilti verdančiu vandeniu, kelias minutes palaikyti, nupilti, užpilti šaltu vandeniu ir nupilti. Nulupti odeles, supjaustyti kubeliais.
Papriką nuplauti, dėti į kepimo indą (nu, kas čia keps vieną papriką... aš tiesiog nuvogiau iš skardos, skirtos marinuotoms keptoms paprikoms, kur vėliau sumažinus kaitrą ir česnaką priglaudžiau). 200° C orkaitėje kepti 15 min., tada sumažinti iki 140° C, šalia paprikos dėti neluptą česnaką (tik žemes reikia apvalyti, jei tokių pasitaiko) ir dar kepti 20 min. Česnaką palikti atvėsti. Iškeptą papriką dėti į kokį dubenį ar puodą ir sandariai uždaryti ar uždengti maistine plėvele ir kokias 10 min. palaikyti, kad pašustų ir odelė lengviau nusiimtų. Išimti kotelius, išvalyti sėklas, supjaustyti kubeliais.
Smulkiai supjaustytą svogūną 5 min. pakepinti aliejuje, tada dėti smulkiai pjaustytą čiliuką, kelias minutes pakepinti. Viską versti į puodą su smulkintais pomidorais, įpilti vandens ir troškinti ant nedidelės ugnies apie 15 min. Tada dėti smulkintą keptą papriką, išspausti nuluptą keptą česnaką, pilti actą, cukrų, druską ir troškinti dar 10 min. ar iki norimo tirštumo. Krauti į iškaitintus stiklainius ir užsukti. Skanaus!

REZULTATAS


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą