PRIEŠISTORĖ
Mano mažajam labai patinka pomidorų padažas. Bet paprastai visi jie būna su actu ir aš nelabai linkusi tokio jam duoti (gal iš dalies dėl to ir patinka :)), tai labai buvo smagu, kad išbandžiau dar vieną pomidorų padažo receptą (vėl iš Neringos blogo) ir skonis tikrai nenuvylė - labai gerai ir be acto :) Tik jau česnakų negailėjau ir dėjau kaip ir recepte su actu.
RECEPTAS (turėtų gautis apie 2 l, nes man iš ketvirtadalio gavosi maždaug puslitriukas, gal kiek mažiau)
- 4 kg pomidorų;
- 3 svogūnai;
- aliejaus kepimui;
- 1 česnakas;
- 1 v. š. druskos;
- 4 a. š. cukraus;
- maltų juodųjų pipirų, dž. raudonėlių, dž. bazilikų.
Pomidorus 5 min. pavirti, tada pertrinti per sietelį, kad atsiskirtų sėklytės ir odelė (arba blanširavus supjaustyti kubeliais). Svogūnus sumalti mėsmale (arba smulkiai supjaustyti). Į puodą (geriau platesnį, kad greičiau nugaruotų vanduo ir padažas greičiau sutirštėtų) pilti šiek tiek aliejaus ir jame patroškinti svogūnų tyrę, tada supilti pomidorų tyrę ir virti vis pamaišant iki norimo tirštumo (viriau apie 1 val.). Tada spausti česnaką, dėti druskos, cukraus, pipirų ir dar 10 min. pavirti (jei daržovės buvo pjaustomos, o ne mėsmale sumaltos, galima viską pertrinti per sietelį ar blenderiu, kad padažas būtų vientisas, tik po to vėl reiktų tyrę užvirinti). Supilstyti į paruoštus stiklainius, pridengti dangteliais, statyti į puodą su karštu vandeniu ir pasterizuoti 15 min. Ištraukus iš puodo, sandariai uždaryti, apversti, apkloti šiltai, palikti atvėsti, o po to išnešti į rūsį žiemavoti. Skanaus!
REZULTATAS
REZULTATAS
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą