2013-08-14

Sūrio ir alaus sausainiai

PRIEŠISTORĖ

Labai smagios lazdelės. Labiau sūriškos nei miltinės, trapiai minkštos. Alaus, aišku, čia nedaug - tiek, kiek reikia sausainiams, ne pyragas gi, bet tikiu, kad be jo nebūtų taip smagiai skanu. Ir kmynai man labai patinka. Receptas vėl gavos pagal šaldytuvo turinį ir iš anksčiau išbandytų receptų:

RECEPTAS (2 skardos; maždaug 30 ilgų sausainių)
  • 300 g sūrio (ėmiau 100 g "Džiugo" ir 200 g paprasto fermentinio sūrio);
  • 200 g miltų;
  • 100 g sviesto (šalto, tiesiai iš šaldytuvo);
  • 50 g alaus (gali tiek ir neprireikti);
  • 1 a .š. (nubrauktas) druskos;
  • 1 a. š. maltos dž. raudonosios paprikos;
  • žiupsnelis maltų dž. čili arba kajeno pipirų;
  • 1 mažas kiaušinis sausainiams patepti;
  • kmynų sausainiams pabarstyti.

Sūrį sutarkuoti smulkia burokine tarka. Miltus sumaišyti su druska ir prieskoniais. Sviestą supjaustyti kubeliais (arba irgi sutarkuoti burokine tarka vis padažant į miltus). Viską sumaišyti pirštais (ar kombainu) iki trupinių. Po truputį pilti alų, kol visi trupiniai sudrėks ir bus galima suspausti, suminkyti tešlą į rutulį. Įvynioti į maistinę plėvelę ar maišelį ir palikti šaldytuve pastovėti pusvalandį. Po to plonai iškočioti, patepti kiaušinio plakiniu, pabarstyti kmynais ir supjaustyti lazdelėmis. Kepti 180° C temperatūros orkaitėje apie 15 min. Skanaus! Prie alaus :) 


REZULTATAS

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą