PRIEŠISTORĖ
Labai geras receptas, mums labai tinkantis. Ir į sriubas, ir į mėsos marinatus, ir su torilijų traškučiais. Jau kelis metus iš eilės gaminu pagal Neringos bloge rastąjį receptuką. Nelabai gal galima tokį padažiuką vadinti adžika (straipsnelis "Algimanto įžvalgos apie adžiką" įtikino), bet pats dalykas yra tikrai geras. Kaip pavadinsi, vis tiek nepagadinsi. Nors kita vertus, vadinkim daiktus tikraisiais vardais. Nu tai ir uždedu kabutes :)
RECEPTAS
- 2 kg pomidorų;
- 700 g paprikų;
- 200 g čili pipiriukų (labai priklauso, kokio aštrumo pasitaiko; šiemet, pvz., man sočiai užteko 4 vnt. - ~60 g);
- 3 morkos;
- 1 nedidelė petražolės šaknis (niekad nesugebu jos gauti);
- 4 svogūnai;
- aliejaus pakepinimui;
- 1 česnakas;
- 4 v. š. cukraus;
- 3 v. š. druskos;
- 100 ml acto;
- mėgstamų prieskonių (paprastai dedu dž. baziliko, raudonėlio, bet nebūtina).
Pomidorus užpilti verdančiu vandeniu, kelias minutes palaikyti, karštą vandenį nupilti ir užpilti šaltu. Šaltą vandenį nupilti, pomidorus nulupti, smulkiai supjaustyti. Paprikas supjaustyti kvadratėliais, susmulkinti čiliukus, morkas ir petražolės šaknį sutarkuoti, svogūnus supjaustyti smulkiai. Juos pakepinti aliejuje, tada sudėti morkas ir petražolės šaknį, vėl kelias minutes pakepinti. Sudėti paprikas ir čiliukus, pakepinti. Viską suversti į puodą su pomidorais (ir mėgstamais prieskoniais, jei dedama). Vis pamaišant virti iki norimo tirštumo (paprastai verdu apie 1 val.). Norint vientisumo, galima viską pertrinti per sietelį ar blenderiu (aš pačioje pradžioje viską sumalu mėsmale). Pabaigoje įspausti česnaką, dėti cukrų, druską, pilti actą ir dar 10 min. pavirti. Supilstyti į iškaitintus indelius (išplautus stiklainius 5 min. pakaitinu 100° C temperatūros orkaitėje), užsukti dezinfekuotais dangteliais, apversti, šiltai apkloti, leisti atšalti ir išnešti į rūsį žiemavoti :) Skanaus!
REZULTATAS
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą