PRIEŠISTORĖ
Ne kartą pastebėjau pomidorų padažų receptuose cinamoną... Ir Skanus gyvenimas bloge kiniško pomidorų padažo receptas galutinai suintrigavo (net gvazdikėlių galima dėti, bet ačiū - jie ne man). Pabandžiau. Gaminimo eina gan varginanti, tai pasikoregavau, kad man būtų patogu ir aišku. Nemanau, kad skonis nuo to nukentėtų... Tikrai skanu, tik cinamono nereiktų padauginti, jis turi tik švelniai kažkur už pomidorų skambėti :)
RECEPTAS (iš penktadalio gavosi 560 ml stiklainėlis)
- 5 kg pomidorų;
- 10 paprikų (pageidautina raudonų, kad padažas dar raudonesnis būtų);
- 10 svogūnų;
- 2 čili pipirai;
- šviežių raudonėlio ir baziliko lapelių (dėjau džiovintus);
- žiupsnelis cinamono;
- 1 a. š. maltų juodųjų pipirų;
- 250 g acto;
- 2,5 v. š. druskos;
- 2,5 st. (500 g) cukraus;
- 1 a. š. maltos dž. raudonosios paprikos.
Pomidorus 5 min. pavirti, tada pertrinti per sietelį, kad atsiskirtų sėklytės ir odelė. Paprikas, svogūnus, čiliukus ir žalumynus sumati mėsmale. Viską supilti į puodą (geriau platesnį, kad greičiau nugaruotų vanduo ir padažas greičiau sutirštėtų), berti cinamoną bei juoduosius pipirus ir virti vis pamaišant iki norimo tirštumo (1 val. tai tikrai, jei ne dvi). Tada pilti actą, dėti druskos, cukraus, maltos paprikos ir dar 10 min. pavirti. Supilstyti į iškaitintus stiklainius, užsukti dangteliais, apversti, apkloti šiltai, palikti atvėsti, o po to išnešti į rūsį žiemavoti. Skanaus!
REZULTATAS
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą