PRIEŠISTORĖ
Susigundžiau turguje šilauogėm. Sakau, gal žmonės ką nors ypatingo su jom daro skanaus? Nu, su uogom gi viskas skanu. Išsirinkau pas Forellę tikrai įdomaus ir, aišku, skanaus apkepo receptą. Smagu tai, kad apkepas gavosi toks tekstūriškas, ar kaip čia išsireiškus: ir varškę grūdeliais, ir kokoso drožles, ir šilauoges reikia pakramtyti. Nors buvo keistuolių, kurie komentavo: "kam čia tas kokosas?". Tai galima jo ir nedėti... Buvo ir dar didesnių keistuolių, kurie šilauoges išrankiojo... Tai galima jas kitom uogom pakeisti, pvz., mėlynėm. Galima ir paprastą varškės apkepą išsikepti :) Bet jei norisi tokio kažkokio kitokio, įdomesnio, tai rekomenduoju šitą.
RECEPTAS
- 400 g grūdėtosios varškės (ėmiau visus 500 g, kiek ir buvo kibirėly);
- 3 kiaušiniai;
- 5 v. š. rudojo cukraus (manau, puikiai tiktų ir paprastas);
- 1 v. š. vanilinio cukraus;
- 5 v. š. manų kruopų;
- žiupsnelis druskos;
- žiupsnelis kepimo miltelių;
- 1 st. šilauogių (įdėjau kažkiek - iš akies);
- 5 v. š. kokoso drožlių;
- sviesto formai patepti.
Kiaušinius išplaukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudėti varškę (skystį nupylus), manus, druską, kepimo miltelius ir gerai išmaišyti. Berti šilauoges ir pusę kokoso drožlių. Atsargiai permaišyti. Krauti į sviestu išteptą kepimo indą. Viršų pabarstyti likusiu kokosu. Kepti 190° C temperatūros orkaitėje 25-35 min. (kepiau ilgiau - iki kol viršus gražiai parudavo). Skanaus!
REZULTATAS
Vieni už šilauoges moka nežmoniškus pinigus, o kiti jas tiesiog išrankioja ir palieka lėkštėje. Niekaip nesuprantu, ko jiems tos uogos netinka. Nors mano vyras prie pastarųjų, nevalgo šilauogių nors tu ką.
AtsakytiPanaikintiO šis apkepas tikrai geras, nors man jos tekstūra patiko ir juntamas sūrumo/saldumo kontrastas. Kažkas naujo, nei su varške.
Atseit, rūgščios jiems tos uogos... :/ Nei man rūgščios, nei man ką. Skonio gi reikalas, negali ginčytis :) Bet niekas netrukdo kitom uogom keisti, nes idėja tai labai šauni - ačiū :)
PanaikintiŠeimyna įvertino kaip egzotiką :) Mano manymu puikiai tinka vietoje deserto.
AtsakytiPanaikinti