2013-08-31

Konservuoti pomidorai savo sultyse

PRIEŠISTORĖ

Gan dažnai ne sezono metu naudoju konservuotus pomidorus savo sultyse (pvz., cannelloni su varške ir špinatais, čili sriubai, lazanijai, trintai pomidorų sriubai su lęšiais ir t. t.). Bevartydama knygą "Populiariausios konservų, naminio vyno, trauktinių receptūros", sugalvojau, kad kam čia pirkti, jei galima savo turėti, vasarą šiek tiek pasidarbuoti ir žiemą ne į parduotuvę lėkti reikalui esant, o į rūsį. Puikus būdas žiemai "uždaryti" lietuviškus pomidorus. Ekologiška :)

RECEPTAS (1 litro stiklainiui)
  • 650 g kietų (~10 nedidelių pomidorų) ir 450 g pernokusių (sultims) pomidorų;
  • 25 g druskos.
Pernokusius pomidorus sumalti. Pertrinti per sietelį. Gautas sultis pasūdyti ir užvirinti. Tvirtus raudonus pomidorus užpilti verdančiu vandeniu, kelias minutes palaikyti, nupilti, užpilti šaltu vandeniu, nupilti, nulupti odeles. Sudėti į paruoštus stiklainius (galima nepjaustyti išvis, galima perpjauti tik per pusę, galima susmulkinti kubeliais), užpilti karštomis sultimis, pridengti dangteliais, statyti į puodą su karštu vandeniu ir, jam užvirus, kaitinti 15 min. Ištraukus stiklainius sandariai uždaryti ir apversti. Skanaus!

REZULTATAS


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą