2015-12-21

Varškės mini štolenai (Mini-Quarkstollen)

PRIEŠISTORĖ

Kelis metus iš eilės Kalėdoms sau ir dovanoms kepiau mielinį štoleną (ir niekad jo po pirmo bandymo nebrandinu, nes man mieliniai gaminiai skaniausi švieži), bet pernai įvairumo dėlei išbandžiau ir varškinį. Kepant mažiukus štolenukus, jie gaunasi kaip kokie roksai ar nekieti sausainiai. Tokius smagu ir dovanoti. Receptas iš čia, o radau per čia.

RECEPTAS (maždaug dvi skardos štolenukų)
  • 100 g sviesto (kambario temperatūros);
  • 75 g cukraus;
  • 150 g varškės;
  • 300 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 a. š. cinamono;
  • 50 g migdolų;
  • 150 g razinų;
  • 50 ml romo;
  • nutarkuotos apelsino žievelės;
  • sviesto aptepimui (man prireikė apie 50 g);
  • cukraus pudros užbarstymui ant viršaus.
Razinas užpilti romu ir palikti išmirkti (pvz., per naktį).
Minkštą sviestą išplakti su cukrumi. Sudėti varškę, nutarkuotą apelsino žievelę, razinas su visu romu, pasmulkintus riešutus, jei naudojami. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais bei cinamonu. Suberti į tešlą ir suminkyti.
Formuoti štolenukus: imti gabaliuką tešlos, suformuoti rutuliuką, šiek tiek paploti ir perlenkti per pusę. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti 180 °C temperatūros orkaitėje 12-15 min., kol gražiai paruduos. Dar šiltus aptepti tirpintu sviestu ir gausiai užbarstyti cukraus pudros. Kokią savaitę tai tikrai gali pastovėti. Skanaus!

REZULTATAS



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą