2015-12-02

Spanguolių ir apelsinų uogienė

PRIEŠISTORĖ

Dar vienas geras "paruoštukas" Kalėdoms. Ir dovanoms, ir prie šventinio kepto paukščio, ir šiaip ant sūrio, ir net su žvėriena, kaip siūlo knygoje "Namų gėrybės", iš kur ir pasiėmiau idėją. Pernai dariau su mandarinais - irgi labai gerai. Tik, mano galva, reikia nusipirkti gerų spanguolių (arba patiems prisirinkti, kai auga), nes būna, kad pardavinėja tokias iš pažiūros gražias, dideles (įsivaizduoju, kad kaip nors dirbtinai ūkiuose užaugintas), bet vidury - vos ne tuščiavidurės. Tai tokias tik sumalti. Gaunasi irgi skaniai, bet kai matosi uogienėje uogos, man smagiau ir atrodo skaniau. Nors tikrai žinau žmonių, kuriems būtinai turi būti viskas vientisa. Žodžiu, aš receptą saugojuos, o jūs kaip norit :)

RECEPTAS (apie 500 ml, gal kiek daugiau)
  • 500 g spanguolių (p. s. 1 litre būna apie 720 g);
  • 2 apelsinai (sultys ir žievelė);
  • 250 g uogienių cukraus;
  • 3 gvazdikėliai (galima ir daugiau, jei patinka).
Spanguoles perrinkti, nuplauti ir suberti į puodą (jei norisi vientisumo, uogas sumalti). Sudėti nutarkuotas apelsinų žieveles ir supilti išspaustas sultis. Ten pat keliauja ir uogienių cukrus su gvazdikėliais. Viską užvirinti ir pavirti 10-15 min., kad uogos susproginėtų. Nugriebti paviršiuje susidariusias putas. Uogienę supilstyti į paruoštus stiklainius, užsukti dezinfekuotais dangteliais ir statyti šaltai bei ramiai laukti švenčių. Skanaus!

REZULTATAS



1 komentaras:

  1. Anonimiškas2018-05-13 14:37

    Jei gaminama dėl vitaminų, tai geriau nedėti apelsinų ir uogienės nevirti.

    AtsakytiPanaikinti