2015-12-01

Svogūnų "uogienė"

PRIEŠISTORĖ

Šitas reikalas prie šaltos mėsos ar sūrio yra gana įdomus. Arba sužavi, arba lieka nesuprastas :) Bet mano akiraty pamėgusių pasitaikė daugiau nei santūriai patylinčių ir, artėjant šventėms, vis dažniau užklausiama: "Tai kur rasti, koks ten tas receptas?". Receptas iš Beatos Nicholson lobynų (kažkada ir laidoje rodė), tik acto aš mažinu perpus.

RECEPTAS (apie 500 ml)
  • 900 g svogūnų (8 dideli svogūnai; galima imti paprastus, galima raudonuosius, galima per pusę imti ir tokių, ir anokių - visaip bandžiau, visaip gerai);
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 v. š. tamsiai rudo cukraus ("Muscovado", "Molasses" ar "Farinas"; galima ir be jo, tik spalva ir skonis bus šiek tiek kitokie);
  • 2 v. š. paprasto cukraus;
  • 2 v. š. balzamiko acto;
  • 2 v. š. raudonojo vyno acto;
  • šakelė šviežio čiobrelio (arba 1 nubrauktas a. š. džiovinto);
  • 2 nubraukti a. š. druskos.
Svogūnus nulupti ir supjaustyti pusžiedžiais kuo ploniau. Įkaitinti keptuvėje (kuri turi dangtį) ar puode su storesniu dugnu aliejų ir lengvai pakepinti (ne paskrudinti) svogūnus. Uždengti, sumažinti ugnį ir lėtai troškinti 1 val. karts nuo karto pamaišant. Tada sudėti visa kita ir, padidinus ugnį, pavirti dar apie 10 min., kad skystis išgaruotų ir pagardas sutirštėtų. Sudėti į paruoštus indelius, užsukti dezinfekuotais dangteliais ir, šaltai laikant, galima ramiai laukti švenčių. Skanaus!

REZULTATAS

Už šitą foto ačiū Loretai:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą