2015-12-20

Tortas "Tiramisu"

PRIEŠISTORĖ

Kad ir koks geras būtų skanusis tiramisu desertas (su baltuoju šokoladu mano irgi labai mylimas), kartais reikia, kad jis būtų stabilios torto formos. Bandžiau vieną, bandžiau kitą ir galiausiai susikonstravau sau tinkamiausią. Labai rimtas ir skanus tortas.

RECEPTAS (21 cm formai)

Biskvitams:
  • 3 kiaušiniai;
  • 150 g cukraus;
  • 50 g aliejaus;
  • 150 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių.
Sulaistymui:
  • 100 ml paruoštos stiprios kavos;
  • 1 a. š. cukraus;
  • 2 v. š. romo (iš bėdos ir brendis tinka).
Kremui:
  • 500 g maskarponės (kambario temperatūros);
  • 4 tryniai;
  • 4 v. š. cukraus;
  • 2 baltymai;
  • 3 a. š. kakavos užbarstymui ant kremo viršaus.
Šokoladiniam kremui (šonų aptepimui ir papuošimams):
  • 200 g plakamosios grietinėlės;
  • 100 g šokolado;
  • 1 v. š. brendžio (nebūtina).
Biskvitams kiaušinius gerai išplakti su cukrumi ir vanile. Supilti aliejų ir vėl gerai išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įsijoti į tešlą. Gerai išmaišyti. Tešlą pilti į kepimo popieriumi išklotą (kloju tik dugną, šonus ištepu riebalais) kepimo formą atsegamais kraštais. Kepti 180 °C temperatūros orkaitėje apie 35 min. (ar iškepęs, tikrinti mediniu pagaliuku). Ištraukus palikti kelioms minutėms, tada išimti iš formos ir visiškai ataušinti ant grotelių. Perpjauti į 3 dalis.
Sulaistymams paruoštą kavą sumaišyti su cukrumi ir romu. Atvėsinti.
Kremui maskarponę išplakti su tryniais ir cukrumi. Baltymus išplakti atskirai iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į maskarponės kremą.
Šokoladiniam kremui grietinėlę pakaitinti beveik iki virimo, nukaisti ir sudėti pasmulkintą šokoladą. Maišyti iki vientisos masės, kol šokoladas ištirps. Įmaišyti brendį. Gerai atšaldyti. Išplakti iki purumo.
Konstruoti tortą: tortinės dugną iškloti kepimo popieriumi, šonams iškirpti atskirą juostą, keliose vietose patepti kremu, kad priliptų prie tortinės šonų. Dėti vieną biskvitą, sulaistyti kava, paskirstyti trečdalį maskarponės kremo, užsijoti kakavos, dėti kitą biskvitą ir vėl viską taip pat pakartoti du kartus. Statyti nakčiai į šaldytuvą. Kai susistovi, šonus aptepti šokoladiniu kremu, konditeriniu švirkštu padaryti papuošimus. Skanaus!

REZULTATAS


2 komentarai: