2015-12-16

Kondensuoto pieno pyragas

PRIEŠISTORĖ

Labai dažnai kepamas pyragiukas, kai reikia ko nors skanaus ir greito nusinešti į svečius iš to, ką praktiškai visada galima rasti spintelėje ar šaldytuve (bent jau mano). Ir visada pavyksta. Kondensuotas pienas ir truputis maltų riešutų daro stebuklus :) Receptas - iš knygos "Beatos virtuvė: kepinių knyga".

RECEPTAS (21-24 cm skersmens apvali ar standartinė pailga kekso forma; tinka ir kokia ne per didžiausia stačiakampė)
  • 3 kiaušiniai;
  • 1 skardinė (~400 g) saldaus kondensuoto pieno;
  • 100 g sviesto;
  • 150 g miltų;
  • 50 g maltų migdolų (galima keisti 40 g miltų);
  • 1 kupinas a. š. kepimo miltelių;
  • 1 nedidelė skardinė konservuotų persikų ar abrikosų (tinka ir obuoliai, kriaušės, slyvos; skanus pyragas ir be nieko);
  • migdolų plokštelių užbarstymui ant viršaus (nebūtina);
  • cukraus pudros užsijojimui ant viršaus (nebūtina).
Kiaušinius plakti, kol suputos. Supilti kondensuotą pieną ir dar gerai paplakti. Sviestą ištirpinti ir kiek pravėsinti. Supilti į kiaušinių ir kondensuoto pieno masę ir vėl išplakti. Miltus sumaišyti su maltais migdolais ir kepimo milteliais. Suberti į tešlą ir viską gerai išmaišyti.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Supilti tešlą, ant viršaus išdėlioti pasmulkintus persikus ar abrikosų puseles, užbarstyti migdolų plokštelių ir kepti 190 ºC temperatūros orkaitėje apie 45 min. Atvėsusį pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

REZULTATAS



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą