2015-12-14

Prieskoninis sviestas su saulėje džiovintais pomidorais ir sėklomis

PRIEŠISTORĖ

Šitas pagerintas sviestukas man labai patinka. Patinka jį ir dovanoti. Toks geras dalykas, kai nežinai, ko nori ir viskas jau lyg pabodę ir va, ateina galvon variantas, kad šitas užtepukas gali padėti :) Idėja - iš knygos "Dovanos iš virtuvės", tik nuo savęs pridėjau sūrio ir česnako bei proporcijas pakoregavau.

RECEPTAS (350 ml indelis)
  • 150 g sviesto (kambario temperatūros);
  • 10 saulėje džiovintų pomidorų;
  • 1 v. š. aliejaus (nuo pomidorų);
  • 40 g parmezano (naudojau "Džiugą");
  • 10 lapelių baziliko;
  • 1 didelė skiltelė česnako;
  • žiupsnelis įvairių pipirų mišinio;
  • druskos;
  • po 2 v. š. saulėgrąžų, moliūgų ir sezamo sėklų.
Viską, išskyrus sėklas, sudėti į nedidelį smulkintuvą ir sutrinti. Sviestą sluoksniuoti indelyje su sumaišytomis sėklomis. Sandariai uždaryti. Šaldytuve galima laikyti kokią savaitę drąsiai. Tepti ant duonuko, trapučio, bagetės, čiabatos, juodos duonos ir pan. Skanaus!

REZULTATAS


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą