2015-12-10

Kokosinis ispaninio šalavijo (chia) sėklų pudingas su granatais ir riešutais

PRIEŠISTORĖ


Negaliu pasakyt, kad be galo dievinu išgirtąsias chia sėklas, nes man jos praktiškai be skonio. Gal dar "neužaugau" tiek, kad jį suprasčiau. Bet karts nuo karto pavartoju (praktiškai visada įkraunu maltų sėklų šaukštelį į plakamą kokteilį) dėl jų tų visų gerųjų savybių. Dar man patinka smagi chia savybė sugerti didelį kiekį skysčių ir pavirsti drebučiais/pudingu. Konkrečiai šiame recepte yra svarbu nusipirkti gerą ir skanų kokosų pieną (Prismoj pirktas "KARA" pienas buvo gerai, o vat "Thai Choice" Lite - baisiai ne, kitų dar neatradau). Granatus galima keisti bet kokiais kitais vaisiais ar uogom, bet jie tokie žiemiški, šventiniai, gražūs ir skanūs! Receptas - iš "Maximos" žurnaliuko.

RECEPTAS (trims paskanauti)
  • 40 g ispaninio šalavijų (chia) sėklų;
  • 200 ml kokosų pieno;
  • 1 v. š. medaus (ar klevų, agavų sirupo);
  • žiupsnelio cinamono;
  • vanilės;
  • 1 nedidelio granato sėklų;
  • sauja anakardžių arba migdolų (ar kitokių riešutų).
Sumaišyti chia sėklas su kokosų pienu, medumi, cinamonu ir vanile. Palikti 5 min., kad išbrinktų, ir vėl išmaišyti. Palaukti dar 10 min., vėl išmaišyti ir tada uždengus pastatyti į šaldytuvą dar kelioms valandoms (ar per naktį). Prieš patiekiant vėl išmaišyti.
Riešutus palaikyti porą valandų užpylus vandeniu arba pakepinti sausoje keptuvėje (taip gal skaniau, bet pirmas variantas sveikiau). Pasmulkinti.
Granatą perpjauti ir, laikant pjovimo puse į dubenį, mediniu šaukštu ar kočėlu išdaužyti sėklytes.
Pudingą sluoksniuoti su riešutais ir granatų sėklomis desertiniuose indeliuose ar stiklinėse. Skanaus!

REZULTATAS


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą