2015-12-17

Tortas "Senelio sapnas" su uogomis

PRIEŠISTORĖ

Dar viena idėja iš knygos "Beatos virtuvė: kepinių knyga". Kremas tiko, o visa kita keičiau, tai gaunasi nelabai TAS "Senelio sapnas", bet man sau kažkaip pasivadinti reikia. Pridedu "su uogomis" ir bus mano variantas :) Kokių nors uogų ar vaisių man šitame torte būtiniausiai reikia. O jei be uogų, tai gal tada tas degtinėlės ir kondensuoto pieno sirupiukas visai ir tiktų, bet skanus tortas ir be karčiosios. "Senelio sapnas" gali būti "sapnu" ir tik dėl aguonų :) Sulaisčiau juoda arbata. Biskvitas - iš jogurtinio torto, tik aguonų pridėjau.

RECEPTAS (21 cm skersmens forma)

Biskvitams:
  • 3 kiaušiniai;
  • 150 g cukraus;
  • vanilės;
  • 50 g aliejaus;
  • 150 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 2 v. š. aguonų.
Kremui:
  • 300 ml plakamosios grietinėlės;
  • 300 ml natūralaus jogurto;
  • 120 g saldaus kondensuoto pieno;
  • 2 v. š. želatinos + 100 ml vandens brinkinimui (jei naudojama smulki Dr. Oetker želatina, tai jos reikia mažiau);
  • 300-400 g uogų (aviečių, juodųjų serbentų ar dar kokių tik turit ar patinka; tinka ir šaldytos).
Sulaistymams:
  • juodos arbatos.
Biskvitams kiaušinius gerai išplakti su cukrumi ir vanile. Supilti aliejų ir vėl gerai išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įsijoti į tešlą. Gerai išmaišyti. Dėti aguonų. Tešlą pilti į kepimo popieriumi išklotą (kloju tik dugną, šonus ištepu riebalais) kepimo formą atsegamais kraštais. Kepti 180 °C temperatūros orkaitėje apie 35 min. (ar iškepęs, tikrinti mediniu pagaliuku). Ištraukus palikti kelioms minutėms, tada išimti iš formos ir visiškai ataušinti ant grotelių. Perpjauti į 3 dalis.
Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti išbrinkti.
Grietinėlę išplakti iki purių, nelabai standžių putų. Jogurtą sumaišyti su kondensuotu pienu. Želatiną pakaitinti (tik neužvirti!), kad ištirptų, leisti kiek pravėsti ir įmaišyti į jogurto masę. Ten pat įmaišyti ir grietinėlę. Pastatyti į šaldytuvą, kad kiek pradėtų stingti.
Tortinės dugną iškloti kepimo popieriumi, šonams iškirpti atskirą juostą, keliose vietose patepti kremu, kad priliptų prie tortinės šonų. Dėti vieną biskvitą, šiek tiek sulaistyti juodąja arbata, krauti trečdalį kremo, išdėlioti trečdalį uogų. Dėti kitą biskvitą ir vėl viską taip pat pakartoti du kartus, viršų papuošti likusiomis uogomis ir tirpintu šokoladu, ar kaip tik fantazija leidžia. Statyti į šaldytuvą sustingti (palieku per naktį). Skanaus!

REZULTATAS




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą