2015-12-15

Kalėdų senelis slapukas 2015 ir minkšti meduoliukai arba meduolis

PRIEŠISTORĖ

Grįžtu vakar po dienos darbų namo ir savo nelaimei pašto dėžutėje randu pranešimą, kad pašte manęs laukia siunta... Turiu įtarimą, kad čia jau beldžiasi iki manęs Viktorijos (labai smarkus ačiū jai) iš Receptų medžio organizuojamas Kalėdų senelis slapukas. O paštas tai jau nebedirba... Kaip išgyventi iki ryto?! :))) Baisi nekantruma! Bet nieko, išgyvenau. Iš pat ryto - tiesiu taikymu į paštą. Nėra eilių! Kaip čia taip būna? Siuntinukas, parašiukas, straksėjimas į mašiną. Šiemet mano slapukas - Agnė iš kamaros :) Ačiū už visas dovanas ir kad taip greit sulaukiau pakečiuko! Vos pradarau ir pirmas potyris su lengvu alptelėjimu - O KOKS KVAPAS... Nu labai skaniai užkvipo juoda arbata (kaip aš myliu arbatą...) su kakavos pupelių gabaliukais, čili, baltuoju šokoladu ir rožiniais pipiriukais ("Čili triufeliai" vadinas) bei prieskonių meduoliams pakelis (atsikirai pakeliai kvepia ne taip efektingai, bet abu kartu - kažkas tokio...). Ir dar ne pabaiga! Traukiu dovanas toliau: labai smagi silikoninė forma kalėdiniams kepiniukams, padėkliukai arbatos puodeliams bei "skanus" atvirukas su gražiais palinkėjimais ir, kaip supratau, su pačios Agnės torto gabaliuko nuotrauka. Viskas labai labai... Lekiu namo virtis arbatos, pasidėti puodelį ant naujų padėkliukų ir, kol vėsta nepaprastai kvepianti arbata, kepti meduoliukų naujoje formoje su šviežiai gautais prieskoniais!
P. S. Jei kam įdomu, tai mano Kalėdų senelis slapukas 2014 buvo toks, o 2013 - šitoks. O savo šilčiausius linkėjimus šiemet siunčiau Ingai iš Skonių rumbos.


Jau kai pamačiau formą ir prieskonius, iškart žinojau, ką kepsiu pirmiausia, nes buvau baisiai pasiilgusi minkšto tamsaus meduolio. Kepdavau tokiose gan didelėse kalėdinių meduolių formose, o šitoje naujojoje gavosi dar skaniau ir mažučiai valgosi smagiau! Ir dovanoti galima. Receptą radau ant kažkada seniai seniai pirmą kartą pirktų prieskonių meduoliams pakuotės. Minkštučiai, purūs, kvapnūs, nu man labai skanūs :) Galima kepti ir vieną didelį meduolį ar keksiukų formoje.

RECEPTAS
  • 100 g sviesto (kambario temperatūros);
  • 150 g cukraus;
  • 2 kiaušiniai;
  • 100 g medaus;
  • 125 g grietinės;
  • 1 nubrauktas a. š. sodos;
  • 200 g miltų;
  • 1 v. š. kakavos;
  • 1 a. š. prieskonių meduoliams (cinamonas, muskato riešutas, imbieras, kvapnieji pipirai, gvazdikėliai).
Sviestą pertrinti su cukrumi, įdėti atskirtus trynius, medų (pašildyti, jei kietas), grietinę, sumaišytą su soda. Viską gerai išplakti. Berti miltus, sumaišytus su kakava ir prieskoniais. Dar paplakti iki vienalytės masės. Baltymus išplakti iki putų ir švelniai įmaišyti į tešlą.
Meduoliukų formeles ištepti riebalais, pilti tešlą ir kepti 180 ºC temperatūros orkaitėje apie 20 min. (kepant vieną didelį meduolį, tešlą sudėti į pailgą, apie 25 cm ilgio formą ir kepti apie 50 min. - tikrinti mediniu pagaliuku). Skanaus!
P. S. Į tešlą galima įdėti razinų. Iškepus galima papuošti šokoladiniu ar baltu glajumi (nors ir be jo pakankamai saldu).

REZULTATAS



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą