2013-09-21

Salotos su kepta lašiša iš "Maximos" salotų gaminimo čempionato

PRIEŠISTORĖ

Taip jau laimingai ir lengvai nutiko, kad man teko garbė sudalyvauti "Maximos" organizuoto salotų gaminimo čempionate. Į finalą, vykusį vakar Vilniaus Akropolio "Maximoje" (trumpas filmukas apie tai čia), buvau pakviesta su dar keturiais salotų mėgėjais (tarp jų - Indrė iš Gėrimų ir patiekalų magijos ir Berta iš Cukrinio avinėlio), kurių receptai su nuotraukomis, "kabinti" ant "Maximos" Facebook'o sienos, patraukė organizatorių dėmesį. Taikiau su salotom iš keptų burokėlių su apelsinais ir brokolių su obuoliais bei džiovintom spanguolėm. Pataikiau! Tai tikslas kaip ir pasiektas - paskutinę mielos ponios Beatos knygą "Beatos virtuvė: daugiau daržovių" gavau! Su autografu ir palinkėjimais, aišku :) O toliau sekė atrakcija... Smagiai nuvažiavom, smagiai sudalyvavom (kam įdomu, išsamiau galima pasiskaityti va čia), ne kai kas mano vežta smagiai laimėjo (dideliausi sveikinimai dar kartą) ir dovanotom daržovėm apsikrovusios smagiai pargrįžom. Be laimėtos knygos ir krepšelio daržovių, parsivežiau dar ir naują salotų receptą (tiksliau - idėją, nes tikslios dalys nežinomos :)). LABAI LABAI AČIŪ "Maximos" maisto gamybos meistrei mielai poniai Nijolei už pagalbą sutveriant ką nors įdomaus ir skaniai valgomo salotų su lašiša formoje :)

RECEPTAS

Keptai lašišai:
  • lašišos filė;
  • druskos;
  • pipirų;
  • aliejaus;
  • česnako.
Įdarytoms alyvuogėms:
  • juodųjų alyvuogių (pageidautina, kuo didesnių, kad būtų patogiau įdaryti);
  • sūrio su mėlynuoju pelėsiu;
  • saulėje džiovintų pomidorų (labai skanius galima ir patiems išsidžiovinti orkaitėje - išbandžiau);
  • šviežiai spaustų citrinos sulčių;
  • aliejaus (galima imti nuo džiovintų pomidorų).
Užpilui:
  • šviežiai spaustų citrinos sulčių;
  • aliejaus nuo džiovintų pomidorų;
  • druskos;
  • medaus (tąkart nedėjom, bet kitąkart dėčiau).
Ir dar:
  • įvairių salotų ("Iceberg"/"Ledkalnio", garbanotosios, gražgarstės, jauni burokėlių lapeliai, salotinės sultenės);
  • pomidoriukų;
  • šviežių bazilikų;
  • citrinos griežinėlių (papuošimui).
Lašišos filė supjaustyti griežinėliais/pjausniukais, apibarstyti druska ir pipirais. Aliejuje gerai pakepinti smulkintą česnaką, kiaurasamčiu ar dar kuo jį išgriebti ir tada tame česnakiniame aliejuje iškepti lašišą (kaip žinia, iškepa labai greitai). Atvėsinti.
Alyvuogių įdarui sūrį sutrupinti, džiovintus pomidorus pasmulkinti, įspausti citrinos sulčių, įpilti aliejaus ir viską sutrinti/sublenderiuoti iki gan tirštos košelės. Alyvuoges pjauti per pusę ir užtepti įdaro.
Užpilui viską gerai suplakti.
Salotas (stambesnes paplėšyti), per pusę perpjautus pomidoriukus, smulkintus bazilikus, pašlaksčius užpilu, lengvai permaišyti. Ant viršaus krauti trupintą/išskirstytą gabaliukais keptą lašišą, įdarytas alyvuoges ir citrinų griežinėlius. Skanaus!

REZULTATAS (foto - organizatorių)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą