2013-08-23

Džiovinti pomidorai aliejuje

PRIEŠISTORĖ

Jau šituo "kūriniu" kaip didžiuojuosi ir džiaugiuosi... Nuosavų rankų (ir orkaitės) darbo stiklainėlis (netgi du) su džiovintais pomidorais... Ne saulėje džiovinti, bet vis tiek. Skoniu nei kiek nenusileidžia pirktiniams. Labai gražus ir detalus recepto iliustravimas ir aptarimas - Ką suvalgyti? bloge. Ir ačiū mielai draugei Kristinai, kad įtikino, jog tai įmanoma :)

RECEPTAS (man gavos 200 g džiovintų pomidorų ir užpildžiau 500 ml ir 200 ml stiklainėlius)
  • 2 kg pomidorų (labai gerai būtų, jei būtų maždaug vienodo dydžio);
  • druskos;
  • džiovintų prieskoninių žolelių (barsčiau bazilikus ir čiobrelius);
  • baltojo vyno acto (300-400 ml reiktų tikrai);
  • 3-4 skiltelių česnako;
  • aliejaus (į 500 ml stiklainėlį pyliau ypač tyrą alyvuogių - prireikė gal apie 200 ml, o į tą mažesnį - saulėgrąžų).
Nuplautus ir nusausintus pomidorus supjaustyti skiltelėmis (ne per didžiausius pomidorus pjausčiau į 8 dalis). Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą (man gavosi dvi), pabarstyti druska (kaip salotom), prieskoninėm žolelėm ir 60-70° C temperatūros orkaitėje (jungiau ir ventiliatorių, nes abi skardas džiovinau kartu) džiovinti 8-10 val. (manieji džiuvo ilgiau...) vos pravėrus dureles, kad drėgmei būtų kur išeiti. Gerai/teisingai išdžiuvę lankstosi kaip guminiai, jokios sultelės neišsiskiria.
Actą užvirinti. Dalimis į jį dėti džiovintus pomidorus kelioms sekundėms, išgriebti kiaurasamčiu ir dėti į stiklainius. Su griežinėliais pjaustytu česnaku pasielgti taip pat. Viską užpilti aliejumi, šiek tiek pomidorus paspausti, kad neliktų oro tarpų ir kad būtų visi apsemti. Pridengti dangteliais, dėti į puodą su vandeniu ir pasterizuoti 15 min. Ištraukus gerai užsukti. Pakentėti bent kokį mėnesį (kažin, ar tai man bus įmanoma...) ir skanauti :) Skanaus!

REZULTATAS





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą