2013-08-27

Plaktos grietinėlės, morengų ir uogų desertas "Itono betvarkė"

PRIEŠISTORĖ

Pats pačiausias desertas, kai reikia ko nors labai skanaus staigiai. Paprastesnis "Pavlovos" arba "Mini pavlovų" variantas. Tik trys indredientai. Paprasčiau ir skaniau nebūna :) Su braškėm ar avietėm - idealiai, bet tinka ir kitokios turimos šviežios uogos. Žiemai kalėdinis variantas - su granatais. Morengus, aišku, galima ir patiems išsikepti, bet "staigumo" jau nelieka, tačiau atsiranda "rankų darbo" didesnė vertė :)
Apie tokią idėją pirmą kartą perskaičiau Beatos bloge, o tikslų receptą dar kartą gražiai aprašė antroje savo knygoje "Metai Beatos virtuvėje".

RECEPTAS (3 porcijos)
  • 250 g riebios grietinėlės;
  • 100 g morengų (labai skanu su riešutais - "Biržų duona" kepa, vadinasi "Saldučiai");
  • ~250 g uogų (braškių, aviečių ar pan.).
Grietinėlę išplakti iki standumo. Į ją stambiai patrupinti morengų (kelis pasilikti papuošimui), berti uogas (kelias pasilikti papuošimui) ir viską atsargiai permaišyti. Krauti į desertinius indelius, ant viršaus trupinti pasiliktus morengus, puošti uogomis ir iškart valgyti. Skanaus!

REZULTATAS



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą