2013-08-31

Kokteilis "Mojito"

PRIEŠISTORĖ

Aš esu lengvai pamišusi dėl žaliųjų citrinų (laimų). Labai patinka jų ir mėtų derinys. Jei jau randu kokį receptuką su šiais dviem skanėstais, tai net neabejoju, kad man rezultatas patiks. Paskutinę vasaros dieną palydėjom su labai gaiviu klasikiniu kokteiliu "Mojito", kuris laisvai gali būti ir nealkoholinis, tik jau bus nelabai "Mojito"... Magėjo išbandyti gražųjį mėtų sirupą (kuris, deja, toks gražiai žalias išbūna neilgai, tik kelias savaites) šiame kokteilyje. Patiko, labai gaivu.

RECEPTAS
  • ½ laimo (perpjauto į 2-4 skilteles);
  • 2 v. š. mėtų sirupo (arba 2 a. š. cukraus (galima rudojo) ir 8 šviežių mėtų lapeliai);
  • 40-50 ml baltojo romo;
  • ~100 ml gazuoto vandens;
  • ledukų;
  • mėtų lapelių ir laimo griežinėlis papuošti.
Laimą sugrūsti su mėtu sirupu (arba mėtų lapeliais ir cukrumi) gan aukštoje ir plačioje stiklinėje. Pilti romo, gerai išmaišyti, dėti ledo kubelių ir iki viršaus pripilti gazuoto vandens. Puošti mėtų lapeliais ir laimo griežinėliu. Į sveikatą!

REZULTATAS



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą