2013-08-19

"Uspaskicho" marinuoti agurkai

PRIEŠISTORĖ

Kai toks skambus pavadinimas, tai kaip čia neišbandžius?! :) Vat šitų tai dar nesu ragavusi, bet buvau sugundyta Skanus gyvenimas blogo lankytojų ir bandytojų komentarais (ten ir daugiau visokių visokiausių konservavimų ir kitokio gėrio pilna, tai kas nebuvot užsukę - labai rekomenduoju). Turėtų būti tikrai salstelėję, bet asmeniniai įspūdžiai apie skonį - greitu metu žiemos laiku :)
Papildyta 2013-08-27: Paragavom - tikrai labai skanūs agurkai, saldžiarūgščiai, kaip tik man!  

RECEPTAS
  • agurkų;
  • česnako (po 1-2 skilteles į stiklainį);
  • vyšnių, serbentų, krienų lapų;
  • krapų;
  • prieskonių (kvepiančiųjų pipirų grūdelių, lauro lapų, garstyčių grūdelių, čili pipiriukų, morkyčių; aš dėjau prieskonių mišinio marinavimui po porą šaukštelių į stiklainį).
Marinatui:
  • 1 l vandens;
  • 1 v. š. druskos;
  • 5 v. š. cukraus;
  • 100 g acto.
Į paruoštus stiklainius sudėti gerai nuplautus agurkus (jei ne ką tik skinti, tai reiktų nupjovus galiukus pamirkyti vandenyje porą valandų), česnakus griežinėliais ir lapus su prieskoniais (galima perlieti verdančiu vandeniu dėl visa ko). Marinatą užvirinti, užpilti agurkus, leisti pastovėti kelias minutes, nupilti, vėl užvirinti, vėl užpilti agurkus. Uždaryti dangteliais, apversti, apkloti šiltai, leisti atvėsti ir išnešti į rūsį žiemavoti. Skanaus!

REZULTATAS



10 komentarų:

  1. Anonimiškas2015-07-28 16:45

    jie tikrai skanus labai

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu, kad patiko ir kad pasidalinot įspūdžiais :) Ačiū.

      Panaikinti
  2. skonis super.as pagal si recepta ir burokelius konservuoju,gaunasi superiniai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Geras, reiks pabandyt su burokėliais, nes niekaip neatrandu man patinkančio marinato. Ačiū!

      Panaikinti
  3. Anonimiškas2015-07-31 19:20

    7kg burokeliu virtu,3v.s druskos,2v.s cukraus,1 stikline acto,4litrrai vandens.skanus pameginkit.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, kad pasidalinot! Bandysiu prie progos :)

      Panaikinti
  4. Labai skanūs, bet man gavosi ne kieti. Teko girdėti, kad reikia pirmą užpylimą daryti su paprastu vandeniu, o dar du su marinatu, ir tuomet nebeuždengti. Šiemet bandysiu. Gal yra bandžiusių?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anonimiškas2015-08-11 13:57

    Visuomet darau pagal si recepta, gaunasi puikiai, tik as niekuo neuzdengiu ir gaunasi superiniai kieti, o nuplikau viena kart marinatu su cukrum ir druska, nupylusi uzvirinu supilu acta, uzpiliu. Zodziu geras receptas vertas demesio ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Anonimiškas2015-08-12 21:52

    teko skaityti apie' "tikruosius Uspackicho agurkelius". Ten netgi pabreziama , kad jokiu budu negalima deti cesnako .Visos kitos proporcijos tokios pat kaip ir Jusu recepte , tik dar dedasi garstyciu grudeliu.Jau keleta metu taip darau -visi patenkinti , agurkai visada traskus , kieti , atidarytas stiklainis je nesuvalgo , gali ilgai stoveti.

    AtsakytiPanaikinti