PRIEŠISTORĖ
Nei ten sviestas, nei ten ką, bet nu jei jau taip vadina vieną iš uogų/vaisių uogienių, džemų, marmeladų, konfitiūrų ar dar ten kokių visokių gerų dalykų, tai prijunkim ir "sviestą" (fruit butter). Labai išsamiai ir gražiai viskas papasakota Jurgos bloge, iš kur ir pasiėmiau receptuką. Labai labai patiko. Labai malonus gomuriui reikalas, nes cukraus dedama minimaliai ir verdama ilgai ilgai (aš net tiek neištvėriau, kiek reikia, bet vis tiek super gavosi), slyvos "išsiskleidžia" visu savo skoniu, taip susikoncentruoja viskas maloniai. Ir dar tas kardamonas... Niekad nebūčiau pagalvoju, kad jis taip slyvas gali gerai pagražinti (nors pastaruoju metu jis man visur kur labai gražus). Jau gailiuosi, kad tiek mažai viriau, bet dar nevėlu pasitaisyti :)
RECEPTAS (apie 200 ml)
- 600 g slyvų be kauliukų (su kauliukais yra apie 800 g);
- 100 g cukraus;
- 1 a. š. vanilės ekstrakto (arba vanilės, arba vanilės ankšties, arba vanilinio cukraus);
- ½ a. š. malto kardamono.
Slyvas sumalti mėsmale (arba pavirus bent kokias 15 min., sublenderiuoti), supilti į puodą storu dugnu ir virti atidengus ant nedidelės ugnies 1 val. 30 min. nepamirštant pamaišyti. Tada supilti cukrų ir prieskonius, ir dar virti 40-45 min. (man iš viso kantrybės užteko pusantros valandos, bet ir viriau iš dviejų trečdalių). Supilti į iškaitintą stiklainį ir sandariai uždaryti. Skanaus!
REZULTATAS
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą