2013-09-08

Indiškas kriaušių su mėtomis pagardas (čatnis)

PRIEŠISTORĖ

Kaip žinia, čatnis (chutney) yra iš Indijos kilęs pagardas prie mėsos ar sūrių, dažniausiai iš kokių nors vaisių ar uogų, svogūnų (labai dažnai rekomenduojami mėlynieji), razinų ar datulių. Ir rūgšties jame būna (dažniausiai acto), nu ir visokių kitokių priedų. Jau esu išbandžiusi vyšnių čatnį - labai su sūriais patiko. Bet ir šitas kriaušių pagardas (recepto idėja iš knygos "Kaupiame atsargas") niekuo nenusileidžia. Ir daug įdomiau nei uogienė ar džemas. Labai tinka, kai noris nežinia ko, kažko tokio įmantresnio.

RECEPTAS (man gavosi kiek mažiau nei 400 ml)
  • 4 vidutinio dydžio kriaušės;
  • 50 g šviesių razinų;
  • 2 v. š. viskio (neturėjau, pyliau brendį);
  • 3 v. š. rudojo cukraus;
  • 1 laimo sultys ir žievelė;
  • 20 mėtų lapelių;
  • 2 v. š. obuolių acto (knygoje siūlo dėti tamarindų pastos, bet tai gauk dabar jos...);
  • 1 a. š. druskos;
  • ⅓ a. š. maltų kvapniųjų pipirų;
  • ⅓ a. š. malto kardamono.
Razinas užpilti viskiu ir palikti per naktį. Kriaušes nulupti ir supjaustyti kubeliais. Susmulkinti mėtas. Į puodą sudėti kriaušes, supilti razinas su visu viskiu, cukrų, laimo sultis ir žievelę, mėtas. Užvirinti ir virti ant nedidelės ugnies pusvalandį. Supilti actą, dėti druskos, prieskonius ir dar 10 min. pavirti. Supilstyti į iškaitintus stiklainius, sandariai uždaryti ir atvėsinti. Laikyti šaltai. Skanaus!

REZULTATAS


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą