PRIEŠISTORĖ
Labai patiko man šitas džemas: ir gražus (toks auksinis, skaidrus, su vanilės sėklytėm), ir skanus (aišku, ir saldus), ir pakankamai tirštas. Ir pakankamai lengvai viskas gaunasi, tik reikia didesnio/platesnio puodo, kad greičiau skystis išgaruotų ir storu dugnu, kad neprisviltų. Nu ir per tą valandą karts nuo karto pamaišyti (o į pabaigą visai nesitraukti, kad neprikeptų :)). Receptas - iš knygos "Populiariausios konservų, naminio vyno, trauktinių receptūros".
RECEPTAS (man gavosi apie 700 ml)
- 1 kg kriaušių (jau be žievelių ir sėklų, supjaustytų skiltelėmis; ėmiau tokias pokietes);
- 500 g cukraus;
- citrinos/laimo nutarkuotos žievelės;
- vanilės (įmečiau pusę vanilės ankšties - labai man patinka tie juodi taškeliai);
- 2 v. š. brendžio (nebūtina, nors galima ir daugiau - recepte siūlo 5-6 v. š.).
Kriaušes susluoksniuoti su cukrumi ir palikti per naktį, kad prisikauptų skysčio. Tada gerai viską išmaišyti ir virti apie valandą vis pamaišant. Į pabaigą sudėti nutarkuotą citrinos ar laimo žievelę, vanilę, pilti brendį ir dar kelias minutes pavirti. Supilstyti į paruoštus stiklainius ir užsukti dangteliais. Skanaus!
REZULTATAS
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą