2013-09-08

Bruknių uogienė

PRIEŠISTORĖ

Be kriaušių su bruknėm uogienės, dar išbandžiau Supermamose išgirtą bruknių uogienę su konjaku ir cinamonu - tikrai labai skani. Kartais visgi net pasiilgstu to karstelėjusio bruknių skonio... Įsivaizduoju, kad valgysiu per Kalėdas su paukštiena ir būtinai dar palyginsiu su spanguolių uogiene, nes dabar toks jausmas, kad abi labai panašios ir, kaži, ar atskirčiau.

RECEPTAS (turėtų gautis apie 700 ml)
  • 1 l (600 g) bruknių;
  • 500 g cukraus;
  • 1 cinamono lazdelė (galima įberti ir tiesiog malto cinamono);
  • 50 ml konjako (tiktų ir brendis).
Bruknes sumalti, sumaišyti su cukrumi, įmesti cinamono lazdelę ir virti apie pusvalandį (ar iki norimo tirštumo). Į pabaigą ištraukti cinamono lazdelę, įpilti konjako. Supilstyti į iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukti. Skanaus!


REZULTATAS


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą