PRIEŠISTORĖ
Šiemet kaip niekad mane apėmė kaupimo žiemai manija... Po nedaug, bet viso ko. Tai ta proga dar vienas nuostabus čatnis - šį kartą su obuoliais ir pomidorais bei datulėm iš Septynių virtienių blogo. Labai skanu. Išvis tokie pagardai man yra kažkas tokio... Va, sėdžiu sau, kabliuoju su saldaus pieno sūriu ir nereikia man jokių pietų. Tik nežinau, ar ilgam :)
RECEPTAS (gaunasi maždaug 500 ml)
- 250 g obuolių (jau paruoštų, supjaustytų kubeliais ar skiltelėm);
- 250 g pomidorų (geriau be odelių: įmesti minutei į verdantį vandenį, tada perlieti šaltu, ir kuo puikiausiai odelės nusilupa);
- 1 mažas svogūnas (arba pusė didelio, pageidautina mėlynojo);
- 1 česnako skiltelė;
- 50 g dž. datulių (arba razinų);
- 100 ml vyno acto (naudojau baltojo vyno actą);
- 150 g cukraus;
- ½ v. š. druskos;
- ½ a. š. grūstų juodųjų pipirų;
- ½ a. š. maltų kalendrų;
- ¼ a. š. malto kardamono;
- 1 v. š. smulkintų šviežių petražolių (nebūtina).
Pomidorus supjaustyti kubeliais, svogūnus ir česnakus - smulkiai, datules irgi pasmulkinti. Viską sudėti į puodą storu dugnu (arba į keptuvę), užpilti actu, berti cukrų, druską ir neuždengus virti 10 min. (jei pomidorai gan vandeningi, tai pavirti dar 10 min.). Nepamiršti pamaišyti. Tada suberti prieskonius ir dar 10 min. pavirti. Supilstyti į iškaitintus stiklainius ir sandariai uždaryti. Skanaus!
REZULTATAS
Ir atrodo, ir skamba skaniai .. būtinai reikės išmėginti ...
AtsakytiPanaikintiPabandykit pabandykit - labai rekomenduoju. Kaip aš sakau - vyriška uogienė, puikiai tinkanti ir moteriškajai pusei užsimanius pikantiškumo :)
Panaikinti