2013-10-25

Šiltos Briuselio kopūstų salotos

PRIEŠISTORĖ

Briuselio kopūstų esu ragavusi kažkada prabėgom (buvo mišiny tarp šaldytų daržovių) ir labai jau kažkokio teigiamo įspūdžio nebuvo... Kartoka daržovė. Turbūt užaugau, nes kai pamačiau "Keistai paprasta" bloge labai gražias foto su jų salotomis, patikėjau, kad gali būti skanu :) (jau nebežinau, kiek kartų gaminau, niekaip neatsivalgau, bet reiktų būti atsargiems, kam yra problemų su tirštu krauju, nes Briuselio kopūstai turi nemažai kraują tirštinančių medžiagų). Valgėm su kepta višta (marinatas - medaus ir grūdėtųjų garstyčių), bet dažnai pasidarau ir be vištos.

RECEPTAS
  • 500 g Briuselio kopūstų;
  • aliejaus/sviesto kepimui;
  • ½ citrinos sulčių;
  • 1 a. š. grūdėtųjų garstyčių;
  • 1 a. š. medaus;
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • sauja kepintų lazdyno riešutų (graikiniai irgi tinka).
Kopūstėliams viršutinius lapelius nuimti, nupjauti galiukus, perpjauti per pusę ar į keturias dalis griežinėliais. Apkepinti aliejuje ir/ar svieste. Uždengus patroškinti kelias minutes, kad kopūstai suminkštėtų. Įspausti citrinos sulčių, dėti garstyčių, medaus, permaišyti ir patroškinti, kol medus ištirps. Pasūdyti, papipirinti. Įmaišyti kapotus kepintus riešutus. Skanaus!

REZULTATAS


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą