2013-10-06

Obuolienė su bananais

PRIEŠISTORĖ

Jau senokai negaliu žiūrėti į obuolienes, nes pas mamą lentynose tik obuolienės, obuolių kompotai, obuolių sultys ir dar vyšnių uogienės bei kompotai, ačiū dievui ir mamai. Bet dėl sportinio intereso, atsiradus dviems maišams obuolių (ačiū vėl Loretai ir tetai Sigitai), be dviejų rūšių čatnių (su pomidorais ir su tamsiuoju cukrumi), užsimaniau turėti ir obuolienės. Įvairumo dėlei - su bananais. Nu labai skani obuolienė (ačiū Jurgitai iš Duonos ir žaidimų). Iki šiol esu ragavusi tik braškių uogienę su bananais - patiko. Bet su obuoliais man dar skaniau.

RECEPTAS (~1 l)
  • 1 kg obuolių (jau paruoštų kubeliais);
  • 3 bananai;
  • 300 g cukraus;
  • 2 v. š. vanilinio cukraus (galima ir mažiau...);
  • ½ citrinos sulčių.
Obuolius ir griežinėliais pjaustytus bananus užpilti cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis. Užvirinti ir virti pusvalandį (jei norisi vientisumo - šiek tiek ilgėliau) vis pamaišant. Supilstyti į paruoštus stiklainius, sandariai uždaryti ir laukti žiemos. Skanaus!

REZULTATAS


3 komentarai:

  1. Anonimiškas2014-09-13 08:28

    O galima deti citrinos rugsties vietoj citrinos sulciu? (Kaip tik neturiu citrinos namie, o uzsimaniau cia ir dabar issivirti (blush) )

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau, kad tikrai galima ir citrinos rūgštelės dėti vietoj sulčių. Skanios obuolienės :)

      Panaikinti
  2. Anonimiškas2015-09-21 20:17

    Ką tik baigiau virti... namai kvepia dieviškai, o ir skonis superinis!

    AtsakytiPanaikinti