2013-10-26

Keptų burokėlių salotos su varškės kamuoliukais ir graikiniais riešutais


PRIEŠISTORĖ

Aš esu lengvai pamišusi ir dėl orkaitėje keptų burokėlių. Dar pernai Sezoninėje virtuvėje nužiūrėta pilna jųjų lėkštė su gražiais švelnios varškės kamuoliukais nepaliko ramybėj, kol neišbandžiau. Labai patiko. Apelsinų žievelė gaiviai viską nuteikia. Riešutai visada skanu. Aguonos nėra būtinos, bet gražiai atrodo ir Kalėdas primena :) Tik norėjosi ko nors žalio - su burokėliais man patinka špinatai arba gražgarstės.

O sūrio kamuoliukų aliejuje ("Bagaslaviškio pieninės") prisipirkau lietuviškų prekių mugėje, bet girdėjau, kad bent jau Kaune būna pirkti prekybos miestelyje "Urmas" ir Girstupio turguje (prekybos centruose kažkaip neužmačiau, gal blogai žiūrėjau).

RECEPTAS (dviems)
  • 2 nedideli burokėliai;
  • 2 saujos gražgarsčių (arba špinatų ar kitokių salotų);
  • 1 indelis (100 g grynos masės) varškės kamuoliukų aliejuje (šį kartą ėmiau su prieskoniais; galima naudoti ir paprastą varškę, paskanintą prieskoniais, druska ir patiems pasidaryti tuos rutuliukus...);
  • saujelė graikinių riešutų;
  • 1 a. š. aguonų (nebūtina, bet gražu).
Užpilui:
  • 3 v. š. graikinių riešutų aliejaus (tinka ir alyvuogių ar tas, kuriame marinavosi varškės kamuoliukai);
  • 1 v. š. balzaminio acto;
  • ½ a. š. medaus;
  • ½ apelsino nutarkuotos žievelės;
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų.
Gerai nuplautus, neluptus burokėlius suvynioti kiekvieną į foliją, kepti 200° C orkaitėje apie 1 val. (kol suminkštės) (galima imti ir virtus, bet kepant jie ryškesnio skonio ir spalvos, nes visos sultys išlieka). Ataušusius nulupti, supjaustyti, kaip patinka (pvz., gražu skrituliukais, jei burokėliai ploni pailgi).
Lėkštėje dėlioti gražgarstes, burokėlius, varškės kamuoliukus, sausoje keptuvėje pakepintus graikinius riešutus, užbarstyti aguonų. Gerai išmaišius visus užpilui skirtus produktus, pašlakstyti juo salotas. Skanaus!

REZULTATAS


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą