2016-05-06

Sluoksniuotos tešlos pyragas su smidrais, kumpiu ir pomidorais

PRIEŠISTORĖ


Atėjus balandžio pabaigai-gegužės pradžiai būtinai bent kartą nusiperku smidrų ir ką nors gero išbandyto, patikrinto su jais pasigaminu, bet ir ką nors naujo išbandau. Pati pirma mano pažintis su jais įvyko tik prieš trejus metus - pasirinkau garuose virtus smidrus su apelsininiu hollandaise padažu. O pyragiuką su kumpeliu ir pomidoriukais ant sluoksniuotos tešlos išbandžiau pernai, šiemet vėl užsinorėjau, vadinasi, reikia išsisaugoti ir su kitais pasidalinti. Esu bandžiusi kepti ir pyragėlių forma tą patį įdarą trapioje tešloje - irgi gaunasi labai gerai, bet šiek tiek užtrunkama ilgiau. Skanus ir šiltas, ir šaltas. Ir su vištiena vietoj kumpelio gerai. Patogus vežtis į gamtą. Galima prieš kepant tešlą iškart pjaustyti mažesniais gabaliukais. Receptas iš knygos "Metai Beatos virtuvėje", tik nuo savęs ant viršaus dar tarkuoto kietojo sūrio pridėjau.

RECEPTAS (trims)
  • 250 g sluoksniuotos bemielės tešlos (naudojau 3 lapelius iš pakuotės, kur po 6 būna supakuota);
  • smidrai;
  • 100 g rūkyto kumpio, neriebios šoninės ar keptos vištienos;
  • 6 vyšniniai pomidoriukai (ar 1 nemažas pomidoras);
  • 1 kiaušinis;
  • 50 ml grietinėlės (tinka ir neriebi; pienas irgi tinka);
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • dž. raudonėlių;
  • šiek tiek tarkuoto kietojo sūrio užbarstyti ant viršaus (naudojau "Džiugą").
Tešlą atšildyti, jei naudojama šaldyta. Tešlos lapelių kraštelius įpjauti (ne kiaurai) 1 cm atstumu nuo krašto. Vidų subadyti šakute ir kišti į iki 200 °C temperatūros įkaitintą orkaitę 8-10 min, kad šiek tiek apkeptų. 
Smidrų sukietėjusius galus nupjauti (ir juos pačius su bulvių skustuku dar šiek tiek apskutu, nors tai nėra būtina), supjaustyti į kelias dalis. Taip pat pasmulkinti kumpį ir pomidoriukus. Kiaušinį išplakti su grietinėle, žiupsneliu druskos, maltais pipirais, raudonėliu.
Ant apkepusių tešlos lapelių (jei išsipūtė, tai pirštais lengvai patapšnoti, kad šiek tiek sukristų) dėlioti smidrus, kumpį, pomidoriukus, paskirstyti kiaušinio plakinį, užbarstyti sūrio ir pabaigti kepti dar apie 15 min. Skanaus!

REZULTATAS


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą