2016-05-26

Sezamų saldainiai

PRIEŠISTORĖ

Yra toks labai pavojingai (galima pamesti saiką beragaujant) skanus reikalas kaip sezaminiai sausainiai. Šito įrašo reikalas ne ką mažiau pavojingesnis ar skanesnis, tik saldainių (arba kozinakų/kazinakų) forma. Tokius saldainius kažkada seniai seniai studentavimo laikais pirkdavau Kauno stoties turguje - nesugebėdavau pro šalį nenusipirkus praeiti. Pasirodo, pasigaminti pačiam yra super paprasta. Rekomenduoju saiką jaučiantiems. Receptas iš knygos "Gero maisto dienoraštis. Pavasaris". Reikės ir su saulėgrąžomis, moliūgų sėklomis, linų sėmenimis ar žemės riešutais pabandyti.

RECEPTAS (mano indas 11×23 cm, nors tinka bet koks, kurio plotas gautųsi apie 250-300 kv. cm, kad nebūtų saldainiai nei labai stori, nei labai ploni; man gavosi apie 30 saldainukų)
  • 250 g sezamo sėklų;
  • 100 g medaus;
  • 50 g rudojo nerafinuoto cukraus;
  • aliejaus (kepimo popieriui patepti, nors nebūtinai - geros kokybės popierius lengvai nusiima).
Sezamo sėklas paskleisti skardoje ir paskrudinti iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje 10 min (galima bandyti kepinti ir keptuvėje, tik gal ne viską iš karto). Atvėsinti.
Medų ir cukrų kaitinti maišant, kol abu ištirps (bet jei belaukiant reikalas priėjo iki didelių lėtų burbulų, tai jungti ugnį lauk). Supilti ant sezamo sėklų ir gerai viską permaišyti. Indą, kuriame auš masė, iškloti kepimo popieriumi, jį patepti aliejumi. Krėsti saldžiąją sezamų masę ir gražiai išlyginti, gerai suploti (šaukštą gali prireikti sušlapinti vandeniu, kad sėklos neliptų). Visiškai ataušinti (galima kokiai valandai įkišti į šaldytuvą) ir tik tada pjaustyti norimo dydžio gabalėliais. Skanaus!

REZULTATAS


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą