2016-05-10

Naminis lazdyno riešutų pienas

PRIEŠISTORĖ

Negaliu neišsisaugoti šito recepto savo dienoraštyje, nes lazdyno riešutų pienas gavosi man baisiai skanus, dar skanesnis nei migdolų pienas. Ir ne taip sluoksniuojasi stovėdamas nei migdolinis (gal kažkokiu būdu lazdyno riešutai geriau susimala...).

RECEPTAS
  • 1 st. lazdyno riešutų;
  • 3 st. vandens;
  • žiupsnelis druskos;
  • 1 a. š. tamsaus agavų sirupo (galima imti medaus, klevų sirupo ar vieną kitą datulę).
Lazdyno riešutus užpilti vandeniu ir palikti bent 8 val. (galima iki dviejų parų palaikyti), kad gerai išmirktų, išbrinktų. Tada vandenį nupilti, riešutus švariai perplauti. Sudėti į kokteilinę, užpilti 3 stiklinėm vandens, berti žiupsnelį druskos, varvinti šaukštelį agavų sirupo ir gerai 1-1,5 min. paplakti, kol riešutai visiškai susimals. Į tankų sietelį įtiesti dvigubą marlės gabalą ir pieną nukošti. Marlę suimti, galus užsukti ir tirščius gerai nuspausti. Pieną supilti į užsukamą indą ir laikyti šaldytuve. Sunaudoti per 3 dienas. Skanaus!

P. S. Iš likusių tirščių galima pasidaryti lazdyno riešutų miltų: tolygiai paskleisti skardoje ir džiovinti 100 °C temperatūros orkaitėje apie 1,5 val. Visiškai atvėsusius permalti kavamale ar nedideliu virtuviniu kombainiuku. Naudoti kepant pyragus, blynus, sveikuoliškus džiovintų vaisių ir riešutų rutuliukus/batonėlius ir t. t.

REZULTATAS


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą