2016-05-24

Pankolių ir apelsinų salotos su alyvuogėmis

PRIEŠISTORĖ

Kažkada žiedinių kopūstų sriubą sugadinau pankolio sėklomis, nes jos turi gan stiprią anyžinę gaidelę, o anyžiai man nelabai "prie širdies"... Tai apie patį pankolį niekad ir nesusimąstydavau, kad norėčiau kada ką pasigaminti. Bet kažkokiu būdu ėmiau kartą ir susigalvojau nusipirkti paragauti. Nuolat savo vaikui, vis raukančiam nosį prieš kokį neskanautą patiekalą, kartoju, kad "tu bent paragauk - jei nepatiks, galėsi ir nevalgyti" (nors sakoma, kad nėra neskanių dalykų, yra tik per mažai kartų ragauta...). Tai kažkaip man tas neatrastas pankolis vis akis parduotuvėse badė, iš žurnalų ir televizijos mojo, "reklamuodamasis" savo virškinimą gerinančiomis savybėmis. Neatsilaikiau Bulvių košės blogo nuotraukai ir išbandžiau. Likau nustebinta ir sužavėta. Bent jau šitose be galo gaiviose apelsinų dėka salotose pankolis pasirodė "prie širdies".

RECEPTAS (dviems)
  • 1 sauja salotų mišinio;
  • 1 nedidelis pankolis;
  • 2 apelsinai;
  • 2 v. š. alyvuogių be kauliukų (pvz., "Kalamata"; aš naudojau kažkokias paprastas dideles juodas);
  • ½ mažo raudonojo svogūno (nebūtina).
Užpilui:
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v. š. apelsinų sulčių (susidaro išpjaustinėjant apelsinų "filė");
  • 1 v. š. citrinų sulčių;
  • druskos, pipirų.
Salotas nuplauti ir gerai nusausinti. Pankolį kuo ploniau supjaustyti arba sutarkuoti kopūstų tarka (žalius lyg krapai lapelius pasmulkinti užbarstymui ant viršaus). Apelsinus "išfiliuoti" (kaip tą padaryti - pasižiūrėti filmuką). Užpilui skirtus produktus gerai sumaišyti ir užpilti ant pankolių, kad šiek tiek pasimarinuotų. Alyvuoges perpjauti per pusę (ar į keturias dalis). Svogūną supjaustyti kuo plonesniais pusžiedžiais. Viską dėlioti lėkštėse ir pašlakstyti užpilu. Valgyti iš karto. Skanaus!

REZULTATAS


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą