2016-05-06

Sluoksniuotos tešlos pyragas su smidrais ir brie sūriu

PRIEŠISTORĖ

Dar vienas receptukas su smidrais ir su sluoksniuota tešla (radau Receptų medyje). Ten tokios gražios nuotraukos... Vien dėl jų išbadžiau ir tikrai nesigailiu - labai skanu, greita ir paprasta. Ir į gamtą patogu, aišku :) Kas dabar labai aktualu :)

RECEPTAS (trims)
  • 250 g sluoksniuotos bemielės tešlos (naudojau 3 lapelius iš pakuotės, kur po 6 būna supakuota);
  • 6-8 smidrai;
  • 100 g brie sūrio;
  • 1 kiaušinis;
  • 2 v. š. grietinėlės (tinka ir neriebi; pienas irgi tinka);
  • 2 a. š. garstyčių (turėjau grūdėtųjų, tai irgi tiko);
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų.
Tešlą atšildyti, jei naudojama šaldyta. Tešlos lapelių kraštelius įpjauti (ne kiaurai) 1 cm atstumu nuo krašto. Vidų subadyti šakute ir kišti į iki 200 °C temperatūros įkaitintą orkaitę 8-10 min, kad šiek tiek apkeptų. 
Smidrų sukietėjusius galus nupjauti (ir juos pačius su bulvių skustuku dar šiek tiek apskutu, nors tai nėra būtina), supjaustyti į kelias dalis. Brie sūrį supjaustyti plonais gabaliukais. Kiaušinį išplakti su grietinėle, garstyčiomis, žiupsneliu druskos ir pipirais.
Ant apkepusių tešlos lapelių (jei išsipūtė, tai pirštais lengvai patapšnoti, kad šiek tiek sukristų) dėlioti smidrus, paskirstyti kiaušinio plakinį, išdėlioti sūrio gabalėlius ir pabaigti kepti dar apie 15 min. Skanaus!

REZULTATAS


1 komentaras: