Labai labai daug kartų gaminta. O su varške jau neatsimenu, kada valgiau, nors varškė man irgi labai patinka. Rikota lietiniuose - kaip kokia miesčionka, o varškė - kaimiškas variantas :) Kaimas - jauku, bet tas rikotos kremas... Skanumas neišpasakytas, kitas lygis :) Ir dar smagus atradimas - aguonos lietinių tešloje. Nebūtina, bet su jom įdomiau. Už idėjas ačiū Nidai.
RECEPTAS (6 lietiniai, kepti 26 cm skersmens keptuvėje)
Tešlai:
- 1 kiaušinis;
- žiupsnelis druskos;
- 125 ml pieno;
- 6 v. š. miltų;
- 2 v. š. aliejaus;
- 125 ml vandens (galima imti vien tik pieną arba vien tik vandenį);
- 1 v. š. aguonų (nebūtina, bet su jom smagiau).
- 250 g (1 nedidelis indelis) rikotos;
- 1 v. š. rudojo cukraus;
- vanilės;
- žiupsnelis druskos;
- ½ citrinos nutarkuotos žievelės (nebūtina, bet skanu).
Lietinių tešlai kiaušinį išplakti su druska, ir puse stiklinės pieno (ar vandens). Dėti miltus, vėl gerai išplakti. Pilti aliejų, vėl paplakti. Supilti antrą pusę stiklinės vandens (ar pieno), dėti aguonas ir vėl išplakti. Turi gautis skysta, aliejaus tirštumo tešla.
Į nesvylančią įkaitintą keptuvę (galima pirmam blynui šiek tiek patepti riebalais) pilti samtelį tešlos ir paskirstyti ją kuo ploniau, pasukiojant keptuvę. Kepti ant vidutinio stiprumo ugnies. Po minutės kitos apversti blyną ir dar minutę pakepti.
Įdarui rikotą, cukrų, vanilę, druską ir nutarkuotą citrinos žievelę išmaišyti iki vientisumo.
Ant lietinio krauti šaukštą rikotos ir tolygiai paskirstyti po visą blyną nuo kraštelio paliekant 1 cm. Lietinį perlenkti per pusę ir tą pusę - dar per pusę. Įdarytus lietinius pašildyti, paskrudinti ant nedidelio kiekio sviesto (galima ir orkaitėje). Patiekti su trintom uogom ir/ar natūraliu jogurtu. Skanaus!
REZULTATAS
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą