2016-01-12

Varškės sausainukai

PRIEŠISTORĖ

Labai paprastučiai ir lengvai pagaminami sausainukai. Ir kokie skanūs! Nenormaliai skanūs! Radau pas Donatą Skanėstuose. Receptas tikrai geras, nes patikrintas krūvos smaližių (po to dar bent kokiuose 10 blog'ų esu radus, kai kur vadinami "bučinukais") ir su obuoliais, ir su cinamonu, ir su kakava, ir su mažiau sviesto, ir su daugiau varškės, bet man jie taip tinka, kad nieko net negalvoju keisti.

RECEPTAS
  • 250 g varškės;
  • 200 g sviesto;
  • 300 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos;
  • cukraus pabarstymui.
Varškę išsukti su kambario temperatūros sviestu. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Berti į varškės masę, suminkyti. Tešlą dėti į maišelį ir palikti 1 val. šaldytuve.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus tešlą iškočioti plonai, spausti apskritimus, kiekvieną apvolioti cukruje, lenkti per pusę ir dar per pusę. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 190 °C temperatūros orkaitėje apie 15-20 min., kol gražiai paruduos. Skanaus!

REZULTATAS



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą