2016-01-19

Mėlynojo pelėsio sūrio užtepas su graikiniais riešutais ir džiovintais abrikosais

PRIEŠISTORĖ

"Kai skanumo!" - įvertino žmonės gardžią kalėdinę dovanėlę (labai malonu, ačiū Redai ir Šarūnui). Net ir recepto paklausė, tai reiškia, reikia dalintis :) Ir dalinuos (idėja - iš knygos "Dovanos iš virtuvės"). Nes geras mėlynojo sūrio mėgėjams. Man labai patiko su avižiniais krekeriukais.

RECEPTAS (~400 ml)
  • 150 g mėlynojo pelėsio sūrio;
  • 50 g sviesto;
  • 50 g maskarponės;
  • žiupsnis druskos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • 30 ml grietinėlės (gali prireikti ir daugiau, kad gautųsi norimos konsistencijos kremas);
  • 100 g džiovintų abrikosų;
  • 60 g graikinių riešutų.
Mėlyną sūrį sutarkuoti per smulkesnę nei burokinė (bet ne ta kur bulvėms) tarką ir ištrinti su kambario temperatūros sviestu, maskarpone, grietinėle, druska, pipirais (galima viską ir į kokį kombainiuką sumesti).
Abrikosus užpilti verdančiu vandeniu, kokį pusvalanduką pamirkyti, jei kietoki, ir pasmulkinti. Pasmulkinti ir graikinius riešutus. Galiausiai sluoksniuoti sūrio masę, džiovintus abrikosus ir graikinius riešutus.
Tepti ant duonuko, trapučio ar kokio krekerio ir skanauti su vyno taure arba be jos. Laikyti šaldytuve iki savaitės. Prieš valgant išimti iš šaldytuvo ir palaikyti kambario temperatūroje, kad suminkštėtų ir lengvai teptųsi. Skanaus!

REZULTATAS



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą