2016-01-20

Pomidorų padažu ir morkomis užkepta sprandinė

PRIEŠISTORĖ

Mano miela draugė Zigmunda labai skaniai moka gaminti, o ypač visokius rimtus patiekalus iš mėsos. Šitą receptą sužinojau iš jos (labai smarkiai ačiū!) ir šiemet jau gaminau tris kartus, o tai jau tikrai daug kaip man. Šiaip aš nesu didelė mėsos gerbėja (jei kas pagamina, tai smarkiai džiaugiuos, bet pati retokai imuos iš jos ką gaminti, siaura mano fantazija šitoj vietoj, kad ir koks platus internetas). Nežmoniškai man patinka šitaip paruošta sprandinė. Skanu ir su bulvėm, ir su perliniu kuskusu, ir būtinai su daug salotų. Rekomenduoju.

RECEPTAS (kokiems keturiems ar penkiems)
  • 700 g sprandinės;
  • 2 v. š. majonezo;
  • 1 a. š. garstyčių;
  • maltos dž. paprikos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • druskos;
  • 10 v. š. pomidorų padažo (naudoju savo naminį);
  • 1 didelis svogūnas;
  • 2 morkos;
  • ~50 g tarkuoto sūrio ant viršaus užbarstyti.
Sprandinės gabalą supjaustyti 2 cm storio gabalais ("riekėmis") ir kiekvieną jų perpjauti dar per pusę. Šiek tiek pamušti mėsos plaktuku. Iš majonezo, garstyčių, paprikos miltelių, pipirų ir šiek tiek druskos sumaišyti tyrelę ir ištepti mėsos gabaliukus. Palikti kelioms valandoms ar per naktį pasimarinuoti šaltai.
Į kepimo formą ar indą išsimarinavusią mėsą dėti gana glaudžiai (kepdama dar trauksis), gabaliuką prie gabaliuko, kad nebūtų tarpų. Ant viršaus paskirstyti pomidorų padažą. Dėti pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, tada ant jų - burokine tarka tarkuotas morkas. Viršų šiek tiek pabarstyti druska ir maltais pipirais. Indą uždengti folija ir kišti į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 50 min. Nuimti foliją, užbarstyti tarkuoto sūrio ir dar 15 min kišti atgal į orkaitę. Skanaus!

REZULTATAS



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą