2016-01-17

Avižiniai batonėliai su kondensuotu pienu

PRIEŠISTORĖ

Prieš gerus porą metų išbandžiau Forelles receptuose rastus kondensuoto pieno avižinius batonėlius pagal Nigellą. Nenufotografavau bent pakenčiamai (kas man dažnai nutinka), mano blog'o eterio nepelnytai jie taip ir nepasiekė. Kalėdų senelis atnešė Sezoninės virtuvės knygą "Gero maisto dienoraštis. Žiema" ir šie batonėliai sėkmingai apie save priminė (tik man norėjosi su riešutais). Labai skanus užkandis ir variacijų jo daug keičiant įvairius džiovintus vaisius ar uogas, sėklas, riešutus. Bet reikia laikyti sandariai uždarytą, batonėlius atskirti kepimo popieriumi, nes gerai traukia drėgmę ir su laiku minkštėja. Taip kad nereikia taupyti, reikia imti ir skanauti. Iš tokio kiekio gaunasi tikrai nemažai - bent jau man išėjo 21 batonėlis, tai laisvai galima viską dalinti perpus.

RECEPTAS (manoji skardelė - 27×26 cm; st. - 250 ml stiklinė)
  • 1 skardinė (~400 g) saldaus kondensuoto pieno;
  • 2½ st. stambių (ne greito paruošimo) avižinių dribsnių;
  • ½ st. saulėgrąžų (ar moliūgo sėklų);
  • ½ st. aguonų, sezamo sėklų ir kokoso drožlių mišinio;
  • ½ st. džiovintų spanguolių (ar dž. juodųjų serbentų, vyšnių, abrikosų ir pan., bet geriau būtų rūgštesnių);
  • ½ st. riešutų (dėjau žemės ir migdolų šiek tiek).
Kondensuotą pieną šiek tiek pašildyti, jei tirštokas (aš ištraukiau iš šaldytuvo prieš porą valandų, tai manasis buvo pakankamai skystas, nieko nešildžiau). Viską gerai išmaišyti ir paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Šaukštu gražiai išlyginti vis paspaudžiant, kad viskas gerai suliptų. Kepti apie 1 val. 130 °C temperatūros orkaitėje. Iškepus leisti atvėsti. Supjaustyti ir laikyti sandariai. Skanaus!

REZULTATAS



2 komentarai:

  1. Čia tikrai taip paprastai pasigamina? :) nes jei taip ryt bandysiu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nu vat taip paprastai :) Prašom nepamiršti pasidalinti įspūdžiais apie rezultatus :)

      Panaikinti