PRIEŠISTORĖ
Ooo, tai vieni iš stebuklingiausių sausainių iš vaikystės. Dar iš tokių yra "grybukai", kurie gal net ir populiaresni (bet man "riešutėliai" vis tiek skanesni), "kankorėžiai" bei "voveraitės", kepami specialiose keptuvėse. Mes turėjom tik "grybukų" kepyklę, bet kažkaip ne per dažniausiai kepdavom turbūt dėl cackinimosi su glajais papuošimui. Nebežinau, kaip čia išėjo, bet užėjo noras imti ir nusipirkti tokią keptuvę ir sau. Pas mamą su "grybukais" kažkur yra, tai prisireikė "riešutėlių", nes "kankorėžių" ir "voveraičių" nežinau skonio, tai atidėjau ateičiai, jei dar kada noras užeis (jei ir jums užėjo, visokių visokiausių keptuvių galit rasti čia - iš jų ir aš pirkau, likau patenkinta). Receptą išsitraukiau iš SuperMamų. Šiek tiek gąsdino majonezas, bet prieš tai bandytas receptas nuvylė (niekaip neatlipo "riešutėliai" nuo keptuvės), tai pasiryžau ir su majonezu išbandyti. Viskas super.
RECEPTAS (man gavosi lygiai 54 riešutėliai)
- 100 g sviesto (kambario temperatūros; tinka ir margarinas kepiniams);
- 50 g (2 v. š.) cukraus;
- 1-2 a. š. vanilinio cukraus;
- 2 kiaušiniai;
- 100 g (~3 v. š.) majonezo;
- ~350 g (2 st.) miltų (rašo 3 st., bet man tiek tikrai neprireikė);
- ~70 g (⅓ st.) bulvių krakmolo (tinka ir kukurūzų, manau);
- 1 a. š. kepimo miltelių (rašo sodos, bet ir kepimo milteliai man labai gerai tiko);
- 400 g (1 skardinė) karamelizuoto (virto) kondensuoto pieno (galima patiems 1,5-2 val. virti skardinę visiškai užpylus vandeniu; atidarinėti tik kai visiškai atauš);
- lazdyno riešutų (į vidų po 1-2 įdėti; tinka ir migdolai ar kt. riešutai).
Kambario temperatūros sviestą ištrinti iki purumo su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Mušti po vieną kiaušinį ir vis gerai išsukti. Dėti majonezą ir išmaišyti. Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius sumaišyti atskirai ir visą mišinį supilti į sviesto ir kiaušinių masę. Užminkyti tešlą. Formuoti kamuoliukus (kiek didesnius nei vyšnia) ir kepti specialioje "riešutėlių" keptuvėje iš abiejų pusių. Imti dvi puseles, įdaryti kiekvieną virtu kondensuotu pienu (galima dalį pakeisti sviestu, jei kam per saldu, bet pati "riešutėlių" tešla nėra saldi), įspausti po riešutuką ir suklijuoti. Skanaus!
REZULTATAS
REZULTATAS
Man skaniau su graikiniu riešutu viduje :)
AtsakytiPanaikintiSuper recepras , visada darau pagal si , aciu labai 😘
AtsakytiPanaikintiLabai prašom! Man smagu dalintis. Dar smagiau, kai pavyksta ir kitiems. O išvis smagiausia, kai grįžta ir palieka komentarą :) Ačiū!
Panaikintiman is vaikystes prisiminimu liko,kad riesutelis budavo tusciaviduris,o pakracius viduryje kazkas budavo,tai budavo saldainiukas zirniukas
AtsakytiPanaikintiKankorėžių receptuką gal turit ir galit pasidalint?
AtsakytiPanaikintiDeja, ne, neturiu, nes ir keptuvės tokios neturiu, tai neaktualu kol kas :)
PanaikintiGal kas turite parduoti riešuteliu keptuve
AtsakytiPanaikintihttp://bit.do/riesuteliu-keptuves-16-vnt
PanaikintiNuostabus receptas👍
AtsakytiPanaikintiKa sudaro riesuteliams majonezas?,,
AtsakytiPanaikintiDariau su lazdyno riešutais, super gavosi!
AtsakytiPanaikintiKaip man tai perdaug riebalo šiam recepte. Viskas tiesiog biega ir taškosi. Mano manymu majonezo net nereikia. Grįšiu prie įprasto recepto.
AtsakytiPanaikintiAš pasitiesiu folijos aplink tą vietą, kur dujos dega, kad mažiau vargo su valymu būtų.
PanaikintiGal galit pasidalinti įprastu receptu? Būtų labai ačiū.