PRIEŠISTORĖ
Jau senokai negaliu žiūrėti į obuolienes, nes pas mamą lentynose tik obuolienės, obuolių kompotai, obuolių sultys ir dar vyšnių uogienės bei kompotai, ačiū dievui ir mamai. Bet dėl sportinio intereso, atsiradus dviems maišams obuolių (ačiū vėl Loretai ir tetai Sigitai), be dviejų rūšių čatnių (su pomidorais ir su tamsiuoju cukrumi), užsimaniau turėti ir obuolienės. Įvairumo dėlei - su bananais. Nu labai skani obuolienė (ačiū Jurgitai iš Duonos ir žaidimų). Iki šiol esu ragavusi tik braškių uogienę su bananais - patiko. Bet su obuoliais man dar skaniau.
RECEPTAS (~1 l)
- 1 kg obuolių (jau paruoštų kubeliais);
- 3 bananai;
- 300 g cukraus;
- 2 v. š. vanilinio cukraus (galima ir mažiau...);
- ½ citrinos sulčių.
Obuolius ir griežinėliais pjaustytus bananus užpilti cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis. Užvirinti ir virti pusvalandį (jei norisi vientisumo - šiek tiek ilgėliau) vis pamaišant. Supilstyti į paruoštus stiklainius, sandariai uždaryti ir laukti žiemos. Skanaus!
REZULTATAS
O galima deti citrinos rugsties vietoj citrinos sulciu? (Kaip tik neturiu citrinos namie, o uzsimaniau cia ir dabar issivirti (blush) )
AtsakytiPanaikintiManau, kad tikrai galima ir citrinos rūgštelės dėti vietoj sulčių. Skanios obuolienės :)
PanaikintiKą tik baigiau virti... namai kvepia dieviškai, o ir skonis superinis!
AtsakytiPanaikintiNoriu pasidalinti ir aš savo naujoviška - pirmą kartą šiandiena virta uogiene
AtsakytiPanaikintiGal tai ne naujovė kitoms šeimininkėlėms🤗
4kg.-Obuolių (alyvinių)
8vnt.-bananų mažų
2vnt.-apelsinai dideli
4a.š.vanilinio cukraus
3,5 stiklinės cukraus(250ml.)
Virimo laikas nuo užvirimo vis pamaišant, kad nepriaviltų 35min.
Mmm👌gardu😋