2015-08-30

Aštriai marinuoti agurkėliai (be vandens ir be kaitinimo)

PRIEŠISTORĖ

Radau pas Neringą jau labai seniai ir vis kažkaip nenufotografuoju savųjų. O receptas tai geras, bet dalintis be nuotraukos kažkaip nei šiaip, nei taip. Pagaliau yra. Paprastas ir daug nereikalaujantis receptas. Supjaustot, užberiat druska, paliekat. Jei prisimenat greičiau nei per 6 val. - pamaišot. Sumakaluojat su prieskoniais ir kitais priedais, vėl paliekat. Jei prisimenat greičiau nei per 12 val. - pamaišot. Galiausiai susidedat į stiklainiukus ir vėl paliekat šaltai, iki kol prisiminsit suvalgyti :)

RECEPTAS (4-5 puslitriukai)
  • 2 kg agurkų;
  • 4 v. š. druskos;
  • 700 g cukraus;
  • 300 ml 9% acto (originale 1,5 st.);
  • 7 v. š. (~100 ml) aliejaus;
  • 1 v. š. čili miltelių (gaunasi tikrai labai aštriai, tai reiktų tą aštrumą kažkaip sau atsitaikyti; laisvai galima ir šviežių čili pipiriukų įpjaustyti);
  • 2 česnako galvutės (skiltelės pjaustytos griežinėliais).
Agurkus nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Užbarstyti druska ir palikti stovėti 6 val. karts nuo karto permaišant (susidarys nemažai skysčio).
Visus kitus produktus išmaišyti ir po tų 6 val. užpilti ant agurkų. Gerai išmaišyti. Palaikyti dar 12 val. karts nuo karto permaišant.
Po tų 12 val. sukrauti agurkėlius į švarius sausus stiklainius ir iki viršaus užpilti susidariusiu marinatu (likusį panaudoti sriuboms ar salotoms gardinti). NIEKO KAITINTI NEREIKIA! Laikyti šaltai. Skanaus!

REZULTATAS


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą