2015-08-01

Šviežiai rauginti agurkėliai (sausai ir labai greitai)

PRIEŠISTORĖ

Praeitą savaitgalį turguj pirkau nemažai agurkėlių ir netyčia nugirdau, kaip pardavėja mokė kitą pirkėją greitai (užtenka sočiai poros valandų) ir sausai (jokio vandens) bei patogiai (tiesiog paprastame celofaniniame maišelyje) užsiraugti agurkėlių. Šitą superinį būdą jau seniai sužinojau iš sesės (o ana iš bendradarbės), bet pasirodo, yra dar nežinančių :) O taipogi ir primiršusių (pirštais nerodysim), tai skubu gėrį skleisti toliau.

RECEPTAS
  • 1 kg agurkėlių (apie 14-15 nedidelių);
  • 1 v. š. (be kaupo) druskos;
  • 3 skiltelės česnako;
  • pundelis krapų.
Agurkėlius nuplauti, nupjauti galiukus, supjaustyti skiltelėmis išilgai (jei agurkėliai bus skanaujami tik po kokių 6-8 val., tai galima tik galiukus nupjauti, bet tada druskos normalus šaukštas, nenubrauktas) ir sudėti į maišelį. Užbarstyti druskos, smulkintą česnaką bei krapus. Maišelį gerai užrišti ir lengvai "paglamžyti", papurtyti, "pamasažuoti". Prisiminus dar porą kartų pakartoti švelnųjį pavartaliojimą, kad išsiskyrusios sultys druską visur vienodai paskirstytų. Po poros valandų galima skanauti (kol užkūrėm ugnį šašlykams, kol suvėrėm ant iešmų, kol iškepė - ir buvo pats tas). Skanaus!

REZULTATAS


4 komentarai:

  1. Gaminu dabar! Laukiam rezultato :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Va tokie :D http://gpmagija.blogspot.com/2015/08/silpnai-sudyti-agurkai.html

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nu super :) Ir tikrai verta išsisaugoti ir skleisti kitiems :)

      Panaikinti