PRIEŠISTORĖ
Labai mėgstu aguonas. Ir obuolių pyragus mėgstu. O čia du viename. Labai geras pyragiukas. Kažkada esu kepus kažką panašaus ir tai vadinasi japoniškas aguonų ir obuolių pyragas, o čia kiek paprastesnis variantas, bet tuo dar net ir geriau, nes skonis tikrai neprastas, o ir darbo ne per daugiausia (obuolius tingėjau lupti, bet to niekas net nepastebėjo, niekam neužkliuvo...). Receptukas - iš Sonatinos. Gal kiek mažiau cukraus būtų galima dėti, bet jei obuoliai rūgštesni, tai viskas turėtų būti normaliai. Tikrai dar kartosiu. Ne kartą.
RECEPTAS (manoji forma 23 cm skersmens)
- 4 kiaušiniai (trynius atskirti nuo baltymų);
- 150 g cukraus (galima ir mažiau);
- vanilės;
- 60 g sviesto (tirpinto);
- 100 g miltų;
- 80 g maltų riešutų (siūlo lazdyno, turėjau migdolų, bet tiktų kad ir žemės, manau; yra kas bandė vietoj jų imti tiesiog paprastus miltus ir viskas irgi gavosi gerai);
- 150 g aguonų;
- 4 obuoliai.
Kiaušinių baltymus išplakti iki standumo.
Kiaušinių trynius iki baltumo išplakti su cukrumi bei vanile. Supilti tirpintą sviestą, gerai išmaišyti. Miltus, maltus riešutus ir aguonas (su jom nieko nedariau - nei maliau, nei plikiau) permaišyti. Dalį sudėti į tešlą, gerai išmaišyti. Atsargiai įmaišyti dalį baltymų. Berti likusius miltus, riešutus, aguonas, vėl išmaišyti. Galiausiai atsargiai įmaišyti likusius baltymus.
Obuolius supjaustyti kubeliais (galima lupti, galima ir ne) ir įmaišyti į tešlą. Krauti į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti 180 °C temperatūros orkaitėje apie 50 min. Skanaus!
REZULTATAS
KAda būtų galima paragauti? obuolių jei ka duosim :)
AtsakytiPanaikintiŠiaip tai jau ragavai, jeigu ką... :)
Panaikinti