2015-09-13

Maskarponės sūrio tortas su jogurtu

PRIEŠISTORĖ

Šitas nekepto torto (sausainiai padui, aišku, kepti, bet mums patiems nereikia nieko kepti) variantas irgi labai geras, jei kartais netyčia neturit kondensuoto pieno (su juo maskarponės sūrio tortas man pats skaniausias kol kas, bet su jogurtu gaunasi gal gaivesnis, lengvesnis visgi, o jei dar su sezoninėm uogom, vaisiais ant viršaus - tai išvis labai viskas gaunasi gerai. Pabandykit :) Sūrio masės receptas - iš Jurgittos (ačiū jai).

RECEPTAS (torto forma - 21 cm skersmens, užsipildo gal 2/3, bet pats tas 6-8 žmonėms rimtai paskanauti)

Padui ir šonams:
  • 200 g sausainių (aš imu "Selga", aišku, galima imti ir kitokių, bet tada sviesto kiekį jau reikia reguliuotis pagal situaciją priklausomai nuo sausainių riebumo; man toks "Selgos" sausainių ir sviesto santykis yra optimalus);
  • 80 g sviesto.
Sūrio masei:
  • 250 g maskarponės sūrio;
  • 200 g plakamosios grietinėlės (neblogai gaunasi ir imant 100 g grietinėlės ir 200 g jogurto);
  • 100 g natūralaus jogurto;
  • 100 g cukraus;
  • vanilės;
  • ½ citrinos sulčių (galima (bet nebūtina) ir žievelės įtarkuoti ar įberti porą trejetą šaukštelių liofilizuotų braškių, aviečių, šaltalankių miltelių);
  • 15 g želatinos + 75 g vandens (brinkinimui).
Viršui:
  • aviečių, šilauogių, figų ar kokių kitokių uogų bei vaisių;
  • želė tortams (paprastai naudoju želė cukrų "Multi" iš DanSukker, bet tai nėra būtina, ypač jei puošiama prieš patiekiant).
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti.
Sausainius sumalti iki smulkių trupinių. Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su sausainiais. Turi gautis biri, vos drėgna, bet ne šlapia masė. Tortinę iškloti kepimo popieriumi, šonams išsikirpti atskirą kepimo popieriaus juostą, vos patepti, pvz., tirpintu sviestu ar kokia grietine ir prilipinti prie tortinės nuimamų kraštų. Berti sausainių masę ir šaukštu paspaudžiant sudaryti tortui kraštus bei išlyginti padą. Statyti į šaldytuvą.
Išbrinkusią želatiną pakaitinti, kad ištirptų.
Grietinėlę su puse cukraus išplakti iki standumo.
Maskarponę, jogurtą, kitą pusę cukraus, vanilę ir citrinos sultis taip pat lengvai išplakti, tik kad viskas susimaišytų iki vientisumo.
Porą šaukštų šios masės dėti į ištirpintą želatiną, gerai išmaišyti ir supilti į maskarponės ir jogurto masę. Viską gerai išmaišyti ar lengvai paplakti (smarkiai plakant maskarponė gali visai išskystėti). Jei masė labai skysta, statyti į šaldytuvą, kad pradėtų stingti, tirštėti. Tada įmaišyti plaktą grietinėlę, pilti ant sausaininio pagrindo ir statyti į šaldytuvą sustingti (geriausia palikti per naktį). Prieš patiekiant puošti uogom, vaisiais, o jei kažkur transportuojama - dar užpilti želė tortams, kad nedžiūtų gražumynai ant viršaus. Skanaus!

REZULTATAS



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą