2013-09-11

Salotos su keptu ožkos sūriu

PRIEŠISTORĖ

Neturiu ką daug pasakyti apie šitas salotas iš Dianos blogo, tik tai, kad jos LABAI labai man tiko ir patiko. Ir svarbiausia, kad radau, kur labai skaniai realizuoti obuolių čatnį, jei tingisi kepinti obuolius ir svogūnus.

RECEPTAS (dviems)
  • sauja mėgstamų salotų (ėmiau garbanotąsias ir gražgarstes/rukolą);
  • migdolų plokštelių;
  • 2 ožkos sūrio griežinėliai su pelėsiu (~160 g; ėmiau "Riblaire" - labai neblogas, nors nelabai turiu su kuo ir palyginti...).
Karamelizuotiems obuoliams:
  • 1 didelis obuolys;
  • sviesto pakepinimui;
  • 1 a. š. medaus;
  • prieskonių mišinio meduoliams (arba bent cinamono).
Karamelizuotiems svogūnams:
  • 1 nedidelis svogūnas;
  • sviesto ar aliejaus pakepinimui;
  • 1-2 v. š. balzaminio acto;
  • 1 a. š. medaus;
  • čiobreliųdruskospipirų.
P. S. Vietoj karamelizuotų obuolių ir svogūnų galima naudoti obuolių čatnį.

Salotas nuplauti ir palikti nudžiūti.
Migdolų plokšteles pakepinti sausoje keptuvėje ir palikti atvėsti.
Obuolius supjaustyti plonai ir pakepinti svieste, pagardinti medumi, prieskoniais ir dar pakepinti, kol kiek suminkštės. Krauti ant salotų.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir pakepinti svieste ar aliejuje, pašlakstyti balzaminiu acto, paskaninti medumi, prieskoniais ir dar gerai patroškinti, kol taps minkštučiai. Krauti ant karamelizuotų obuolių.
Ožkų sūrio griežinėlius trumpai apkepti tame, kame karamelizavosi svogūnai (ir prieš tai obuoliai) ir krauti ant salotų su obuoliais ir svogūnais. Ant viršaus užbarstyti kepintų migdolų plokštelių. Valgyti su čiabata ar bagete. Skanaus!

REZULTATAS



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą