2013-09-23

Marinuotas varškės sūris

PRIEŠISTORĖ

Tikrai labai skaniai gaunasi. Skubėkit, kol dar yra šviežių lietuviškų daržovių, nes su jomis man šis marinuotas, visas prisičesnakinęs sūris (česnako nebūtina, pridėjau nuo savęs) skaniausiai valgėsi. Aišku, skanu ir tiesiog ant kokios šviežios duonos užsimesti - nuostabus užkandis. Galybė maisto blogerių jau išbandė (o labai vaizdingai paskleidė turbūt Eglė iš Žaidimų aikštelės) ir tai tik įrodo, kad pabandyti verta ir Jums.

RECEPTAS
  • 1 vidutinio (300-400 g) dydžio varškės sūris (kuo riebesnis, tuos skaniau :));
  • 1 l vandens;
  • 3 v. š. druskos;
  • 2-3 skiltelės česnako (nebūtina, bet man labai skanu);
  • kelių šakelių šviežių čiobrelių (puikiai tinka ir džiovinti);
  • 1-2 v. š. rožinių pipirų (nebūtina, bet labai gražu);
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus (užpylimui).
Sūrį supjaustyti kubeliais. Druską ištirpdyti vandenyje - gaunasi sūrymas, į kurį sudėti sūrio kubelius ir palikti parai (laikiau šaldytuve). Tada sūrymą nupilti, sūrį sluoksniuoti stiklainėlyje su spaustu česnaku, čiobreliais ir rožiniais pipirais. Viską užpilti alyvuogių aliejumi ir uždengti. Palaikyti dar bent 2-3 paras. Skanaus!

REZULTATAS


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą