2013-09-13

Persikų džemas su medumi

PRIEŠISTORĖ

Pavyko nusipirkti tikrai labai skanių, prisirpusių, saldžių persikų. Tai ir džemas labai skanus. Gal net skanesnis nei abrikosų (nors abrikosų konsistencija buvo labiau džeminė - matyt, padeda tas laikymas su cukrumi per naktį). Bet duotų kas paragauti iškart abrikosų ir persikų džemo, tai kažin, ar atskirčiau. Nors persikai gal tokie išraiškingesni... Žiemą vis prisireikia kokiems pyragams tai vieno, tai kito džemo - nu ir išsiviriau abiejų, nepamaišys :) Iš tikro mąsčiau virti persikų "sviestą", kaip kad viriau iš slyvų (tik be kardamono), bet visgi susigundžiau paragauti džemo, virto su medumi, ko niekad anksčiau nedariau. Saldu. Persikai patys saldūs pasitaikė, tai kitą kartą bandysiu dar ir tą "sviestą". O recepto idėja - vėl iš "Kaupiame atsargas" knygos.

RECEPTAS (gaunasi apie 500 ml)
  • 500 g persikų;
  • 200 g cukraus;
  • 100 g medaus;
  • 25 ml šviesaus romo (nebūtina).
Persikus perpjauti per pusę, išimti kauliukus (aš ir odeles nulupau, bet nebūtina). Vaisius sumalti mėsmale (arba kokias 15 min. pavirus sublenderiuoti ir toliau virti), užpilti cukrumi, medumi, romu ir virti ant mažos ugnies vis pamaišant iki norimo tirštumo (man kantrybės užteko tik 40 min.). Karštą džemą supilstyti į iškaitintus stiklainius, sandariai užsukti, apversti, šiltai apkloti ir palikti visiškai ataušti. Išnešti į rūsį ir laukti žiemos :) Skanaus!

REZULTATAS


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą