2013-09-13

Abrikosų džemas

PRIEŠISTORĖ

Receptas iš knygos "Kaupiame atsargas". Melisų tikrai nebūtina, ne visiems gali patikti, pavirtos jos turi tokį keistoką skonį. Pats džemas man labai gražus ir skanus.

RECEPTAS (apie 1 litrą)
  • 1 kg abrikosų;
  • 750 g cukraus;
  • 75 ml brendžio;
  • ½ citrinos sulčių;
  • 3-4 šakelės melisos (tikrai nebūtina).
Abrikosus, perpjautus pusiau, be kauliukų, susluoksniuoti puode su cukrumi ir palikti per naktį. Kitą dieną supilti brendį, citrinų sultis, užvirinti, sumažinti ugnį ir virti 40 min. vis pamaišant ir nugraibant susidariusias putas. Sudėti supjaustytas melisas, jei naudojamos, ir dar 5 min. pavirti. Karštą džemą supilstyti į iškaitintus stiklainius, sandariai užsukti, apversti, šiltai apkloti ir palikti visiškai ataušti. Išnešti į rūsį ir laukti žiemos :) Skanaus!

REZULTATAS


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą